Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szombathelyi Közgyűlési frakciója sajtóközleménye

1
47

Kedden Szombathelyen is tüntetnek az ellenzéki pártok és egyes civil szervezetek, a Városháza elé várják a demonstrálókat.

A Fidesz Szombathelyi Közgyűlési frakciója sajtóközleményben reagált a demonstráció szervezésére, melyet változtatás nélkül közlünk:

A Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciójának tagjaiként szomorúan vesszük tudomásul, hogy az elmúlt hét utcai erőszaka a szombathelyi ellenzéket nemhogy elriasztotta, de megihlette. Ezért a budapesti erőszakba torkolló, pusztító események mintájára keddre Szombathelyen is tüntetést hirdetnek.

Ezzel a lépéssel önök, mint az MSZP vezette baloldali koalíció tagjai, jóváhagyják az utcai zavargások vandalizmusát. Az adventi készület idején önök békétlenséget hoznak a városunkba és otthonainkba. Egy héttel Karácsony előtt közösséget vállalnak a kereszténység meggyalázásával. Ezt a döntést hozták, fájdalommal bár, de tudomásul vesszük. A lelkiismeretükkel önöknek kell elszámolniuk.

Arra azonban határozottan és nyomatékosan felszólítjuk önöket, hogy ne gyalázzák meg keresztény kultúránk szent jelképeit! Ne gyújtsák fel a szeretett városunk közterein felállított karácsonyfákat, ne dúlják fel a betlehemi jászolokat, és főleg ne skandáljanak trágár szavakat Jézusra! Rendőreinket, akik egész évben a biztonságunkért felelnek, ne dobálják meg füstbombákkal! Ne bántalmazzák és ne gyalázzák őket! A pillanatnyi politikai érdekeiket tegyék félre, és mérlegeljenek: rendőreink a szentestét otthon akarják tölteni, nem pedig a kórházban. Nyomatékosan kérjük a szombathelyi MSZP és társzervezeteinek képviselőit, hogy tartsák távol rendezvényüktől a provokátorokat, esetleges külföldről érkezett rendzavarókat, egyúttal emlékeztetjük önöket, hogy középületek (úgyis mint a Parlament, vagy akár a szombathelyi Városháza) megrongálása nem közelebb viszi önöket a választóikhoz, hanem épp ellenkezőleg.

Egyúttal felhívjuk a figyelmüket, hogy az önök rendezvényével egy időben zajlik a szombathelyi Városházán a „Sport Karácsony”. Ezen a közel 20 éves múltra visszatekintő ünnepségen Szombathely megjutalmazza az adott évben sikereket elért gyermek, ifjúsági, amatőr és profi sportolóit, testnevelő tanárait és edzőit. Tisztelettel kérjük, hogy ne akadályozzák sportolóink bejutását az ünnepi rendezvényre és ne próbálják őket politikai céljaikra felhasználni.

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szombathelyi Közgyűlési frakciója sajtóközleménye

Comments are closed.