Könnyed MTK-siker a Haladás ellen

0
53

Az MTK Budapest hazai pályán könnyedén, 4-0-ra legyőzte a Haladás csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton.

A fővárosiak egymást követő két bajnoki vereség után tudtak ismét győzni, míg a szombathelyiek kilencedik idegenbeli NB I-es találkozójuk után is mindössze egy szerzett ponttal állnak vendégként.

A hétközi kupakudarc után – az MTK a harmadosztályú Ajkával szemben búcsúzott a sorozattól – gyorsan vezetést szereztek a hazaiak: Bognár István szögletét Baki csúsztatta a szombathelyiek kapujába. Az első félidő hajrájában ismét majdnem betalált a fővárosi csapat, ám az újabb Bognár-Baki akció végén utóbbi kísérlete a kapufán csattant.

A fordulás után azonnal növelték előnyüket a hazaiak, majd néhány perccel később eldöntötték a három pont sorsát: előbb egy hatalmas vendég védelmi hibát kihasználva Lencsének néhány lépésről kellett csak begurítania Rózsa kapujába a labdát, majd a hálóőr Gera Dániel nem túl erős lövését “védte be”.

A hajrában is folyamatosan az MTK támadott, az utolsó percekben a csereként beállt Farkas Balázs is betalált. Feczkó Tamás csapata ilyen arányban is megérdemelten győzött a gyengén játszó Haladás ellen.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Debreceni VSC – Budapest Honvéd 2-0
Ferencváros – Mezőkövesd Zsóry FC 3-2
Puskás Akadémia FC – Paksi FC 1-1
Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good 1-1
MTK Budapest – Szombathelyi Haladás 4-0
Újpest FC – MOL Vidi FC 2-0

(MTI)