Öt város tornáján a körmendi Dinamica SE

1
52

Kezdő versenyzőknek kihirdetett gyakorló küzdelmekben vett részt a Castrum Sec-Dinamica SE Szombathelyen

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend 4 sportolót indított ezen a megmérettetésen, mind a négyen két szabályrendszerben gyakorolták a küzdelmeket, hogy minél nagyobb tapasztalattal térjenek haza.

Kadet-1-es korcsoportban -32kg-ban házi döntő zajlott light-contact-ban, és kicklight szabályrendszerben is. Mindkét szabályrendszert Horváth Szabolcs nyerte klubtársa, Andorka Szabolccsal szemben, akinek ez volt első megmérettetése.

Kraller Patrik kadet-1-es korcsoportban -37kg-ban mindkét szabályrendszerben döntőt játszhatott. Light-contactban az esztergomi Borovszki Márk várta, aki 2:1-es pontozással bizonyult jobbnak a bírók szerint, így Patrik ezüstérmes lett. Kicklight szabályrendszerben a szombathelyi Kustánczi Dáriusszal mérte össze tudását, aki a kiíráshoz mérten nem mondható kezdő versenyzőnek. Dáriusz nagyon komoly versenyzőnek mondható, hisz a több kiváló eredménye közt szerepel egy K-1-es Magyar bajnoki cím is! Ezért álltunk egy kissé értetlenül a döntő küszöbén, de Patrik mindent megtett és mindenki elismerését kivívta teljesítményével. A papírforma érvényesült Dáriusz kezét emelték a magasba. Patrik egy nagyon értékes második hellyel gazdagodott és sok tapasztalattal térhetett haza.

Akit még ennél a teljesítménynél is jobban kiemelhetünk az Papp Huba! Huba kadet-1-es korcsoportban -47kg-ban nagyon okosan és szépen versenyzett mindkét szabályrendszerben, mintha egy tapasztalt versenyző lenne, pedig ez volt az első megmérettetése. Mindkét szabályrendszerben szombathelyi Controll versenyzői várták. Light-contactban először Király Noelt győzte le 2:1-es eredménnyel, majd a döntőben szintén controllos Pál Patrik várta, akinek meg kellett elégednie a második hellyel. Huba nagyon okosan kipontozta ellenfelét és 3:0 arányban megnyerte az aranyért folytatott küzdelmet.

Kicklight szabályrendszerben megfordult a sorrend mármint az ellenfeleket tekintve, hisz most először Pál Patrikkal nézett farkasszemet, aki most szemmel láthatóan meg akarta lepni Hubát. Mindjárt az elején lerohanta versenyzőnket támadásaival, de Huba nagyon okosan és ügyesen hárította ezeket a támadásokat. Tisztán látható pontokat gyűjtött, és ezzel is kedvét szegte ellenfelének. A második menetben már csak futott az eredmény után, a meccs végén Huba kezét emelték a magasba. A döntőben Király Noel már az előző meccset látva egy kissé enerválttá vált. Huba ezt kihasználva gyűjtötte pontjait és élvezte a küzdelmet, amit egyhangú, 3:0 arányban meg is nyert, így két aranyéremmel gazdagodva teljes örömmel térhetett haza.

(Andorka Imre)