Nem mindennapi végjáték után nyert az Egis Körmend a Kecskemét ellen

1
54

Pár centin múlt a hosszabbítás Körmenden

Az Egis Körmend saját közönsége előtt egy ponttal nyert a Kecskemét ellen pénteken a férfi kosárlabda NB I-ben.

A hazai csapat a találkozó felénél 17 ponttal vezetett és még a harmadik negyed után is 16-tal, de a vendégek a negyedik szakaszban nagyon eredményesen támadtak és hatékonyan védekeztek, így majdnem sikerült kiharcolniuk a hosszabbítást. Marko Derasimovic 80-77-es körmendi vezetésnél nem sokkal a vége előtt távoli dobással próbálkozott, labdája be is hullott a gyűrűbe. Elsőre három pontot írtak be, de aztán kiderült, hogy rálépett a vonalra, így csak két pont került a KTE neve mellé.

Online statisztika  MKOSZ Statisztika  A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Antonisz Konsztandinidesz: – Az első három negyedben elfogadható teljesítményt nyújtott a csapat, jól védekeztünk, megnehezítettük ellenfelünk támadásépítését. A negyedik negyedben katasztrofálisan játszottunk, leromboltuk mindazt, amit felépítettünk. Nem érdemeltünk győzelmet. Nagy szükségünk volt szurkolótáborunk kitartó buzdítására.

Forray Gábor: – Az első félidőben a Körmend nagyon jól védekezett, nem tudtuk az elképzeléseinket megvalósítani. Ellenfelünk jól védte az első passzokat, kitolta a játékunkat, sok labdát eladtunk, a távoli dobásaink nem sikerültek. A második játékrészben egyszerűbb megoldásokat választottunk, ledolgoztuk a 17 pontos hátrányunkat, s egylabdás mérkőzésen maradtunk alul. (nso.hu)

[poll id=”57″]

(9900.hu, MTI, nso.hu / Fotó: 9900.hu archív)