Centert cserélt az Egis Körmend

0
47

Az Egis Körmend kosárlabda csapata szakmai okokból felbontotta centere, Jonas Zohore Bergstedt szerződését és helyette egy korábbi horvát válogatott játékost igazol.

A döntést a csapat vezetőedzője, Antonis Constantinides a szerkezet javítása érdekében hozta meg.

Az érkező játékos, a korábbi horvát válogatott Mario Delaš, komoly minőséget képviselő center, aki négyes és ötös poszton is bevethető.

A játékos már vasárnap Körmendre érkezik, és terveink szerint kedden, a Graz elleni Alpok Adria Kupa mérkőzésen már be is mutatkozhat az Egis Körmend mezében.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Centert cserél az Egis Körmend

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk szakmai okokból felbontja Jonas Zohore Bergstedt szerződését és helyette egy korábbi horvát válogatott játékost igazol Mario Delaš személyében.

A döntést a cseréről csapatunk vezetőedzője, Antonis Constantinides hozta meg. A legfőbb indoka az volt, hogy olyan játékos kerüljön a csapatba, aki az ötös mellett a négyes poszton is tudja erősíteni a gárdát. Jonas-szal emberileg és szakmailag is elégedett volt a szakember, de mint fogalmazott, a szerkezet javítása érdekében meg kellett hoznia ezt a döntést, így Jonas távozik a klubtól. Ez úton is köszönjük a munkáját és kívánunk neki további sikereket mind pályafutásában mind pedig a magánéletben!

Az érkező játékossal kapcsolatban vezetőedzőnk úgy fogalmazott, hogy Mario Delaš komoly minőséget képviselő játékos, aki mindkét magas poszton hatékonyan bevethető.

A horvát nemzetiségű kosaras 1990. január 16-án született, 206 centiméter magas. Pályáját szülővárosában, Splitben kezdte, majd számos országban kosárlabdázott. Játszott a Zalgiris Kaunas, a Cibona, az Obradoiro CAB, a Cedevita és az Orlandina Basket együttesében is.

A horvát U18-as válogatottal bronzérmes volt a 2008-as Európa-bajnokságon, egy évvel később pedig az U19-es keret tagjaként világbajnokságon szerzett szintén bronzérmet. Itt a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. A horvát felnőtt válogatottal 2013-ban Európa-bajnoki 4. helyet szerzett. Kétszer nyert aranyérmet a Baltic League-ben és a litván bajnokságban, de Horvátországban és Észtországban is bajnoki címet szerzett. Hazájában kupagyőzelmet is ünneplehetett. Több csapatával szerepelt az Euroligában.

Legutóbb az olasz Serie A-ban induló Pallacanestro Varese játékosa volt.

A különböző bajnokságokban elért statisztikáiról itt tájékozódhatunk:

https://basketball.realgm.com/player/Mario-Delas/Summary/25023

A mostani szezon elején Andorrában és Cremona-ban volt próbajátékon, ezeken a helyeken végezte el a felkészülési munkát.

A játékos már vasárnap Körmendre érkezik, és terveink szerint kedden, a Graz elleni Alpok Adria Kupa mérkőzésen már be is mutatkozhat az Egis Körmend mezében.

Ízelítők Mario Delaš játékából:

(9900.hu, bckormend.hu / Fotó: 9900.hu archív)