Egis Körmend: Vereség Pécsen

1
52

Az Egis Körmend kosárlabda csapata tizenhét pontos vereséget szenvedett Pécsi VSK-Veolia otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszában, pénteken.

A feldobás előtt egyperces néma főhajtással emlékeztek a jelen levők a 87 évesen elhunyt Cziffra Mihály kosárlabda edzőre, nemzetközi játékvezetőre, FIBA komisszárra, a sportág magyarországi Halhatatlanok Csarnoka és az MKOSZ örökös tagjára. Isten nyugosztalja!

A mérkőzés előtt derült ki, hogy nem ülhet le a kispadra a Debrecenben kiállított Antonis Constantinides vezetőedző, mivel a Dr. Nyilas Levente elnök által vezetett fegyelmi bizottság – melynek még tagja Villányi Zsuzsa, Hegyi Tekla és Dr. Tóth Bars – egy hónapos eltiltással és pénzbirsággal díjazta a reklamáló edzőt. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy 2012. március 23-án fordult elő egy érdekes eset, mikor is az akkori Kecskemét szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics belökte másodedzőjét, Forray Gábort a pályára a Szolnok elleni idegenbeli bajnokin. Forrayt kiállították a játékvezetők és technikait ítéltek a csapat ellen. A Drákói szigorú Fegyelmi Bizottság akkor Forrayt 3 mérkőzésről eltiltotta, de a büntetést 6 hónapra felfüggesztette. Sztojan Ivkovics sem úszta meg a büntetést, kemény egy meccsre szóló eltiltást kapott, amit szintén felfüggesztett a Fegyelmi Bizottság.

A fenti esetről készült felvételt érdemes megnézni:

Zárójel vége.)

Visszatérve a pécsi mérkőzésre, a körmendiek a vezetőedzőn kívül nélkülözték centerüket, Csorvási Milánt is, aki betegség miatt nem lehetett ott a társaival.

A mérkőzés első félidőjében nem sok energiát fektettek a csapatok a védekezésbe, inkább előre koncentráltak, aminek megfelelően 105 pontot dobtak a csapatok és ebből a Pécs jött ki jobban – egy hajszállal – és vezetett három ponttal. (20. perc: 54-51)

A folytatásban összekapták magukat a csapatok – védekezés terén – és 16-16 ponttal terhelték meg egymás gyűrűjét a játékosok, aminek köszönhetően szoros végjáték volt várható. Igaz, a körmendiek szorgosan gyűjtötték a faultokat, és 25 perc játék után 4 játékos is – Ferencz, Hammonds, Bergstedt, Price – négy hibával rendelkezett. (30. perc: 70-67)

A sok körmendi személyi hiba miatt a vendégek nem tudtak acélos védekezést bemutatni a záró játékrészben, amit a hazaiak köszöntek és szépen ki is használtak, 14 pontot vertek ellenfelükre és nyertek 97-80-ra. Körmendi oldalon hárman kipontozódtak és hárman 4 hibával zárták a mérkőzést.

Körmendi oldalon tanulság kell, hogy legyen, a faultokkal óvatosabban kell bánni, ez megmutatkozott a felkészülési és a main kívül a debreceni fellépésen is.

Folytatás október 16-án, 20:15-től az Alpok-Adria Kupában, az UBSC Raiffeisen Graz vendégeként. A mérkőzésre a körmendi szurkolók akciós áron, öt euróért vásárolhatnak belépőt, amely egy ital fogyasztását is magában foglalja.

Online statisztika  MKOSZ statisztika  A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Csirke Ferenc: – Pénteken egy beszédben azt hallottam, hogy nem szabad álszerénynek lenni. A meccs után az öltözőben azt mondtam a fiúknak, hogy éjfélig ünnepelhetnek, aztán arccal a Kecskemét felé!

Bojan Hrisztovszki: – Tiszteljük a pécsieket, és csak gratulálni tudunk nekik. (nso.hu)

A 3. forduló eredményei:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 63-64 (18-25, 23-16, 16-12, 6-11)
Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend 97-80 (29-27, 25-24, 16-16, 27-13)
Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt 81-75 (23-22, 17-16, 21-22, 20-15)