Debrecenben kezdi a szezont az Egis Körmend

1
121

Ferencz: 110%-ot kell nyújtanunk a győzelemért!

Pénteken elkezdődik a férfi kosárlabda bajnokság 2018/2019-es szezonja, az Egis Körmend csapata a jelentős változáson áteső, rájátszásba igyekvő DEAC csapatához látogat.

A debrecenieknek nyolc távozója volt az előző szezonhoz képest, például a Körmenden is megfordult Farkas Attila Sopronba igazolt, Lajsz Gergely éppen a vasiakhoz igazolt és Ivan Lilov is Magyarországon talált új csapatot, Kaposvárra igazolt. A hajdúságiakhoz érkezett Szolnokról Polyák László, Szombathelyről Milos Boriszov, a volt paksi Henry Dugat, Jahenns Manigat Litvániából, Adam Ramstedt Svédországból, míg Daniel Amigo az Amerikai Egyetemi Bajnokságból.

A körmendiek sem tétlenkedtek a nyáron, hiszen mind az öt légiósukat lecserélték, valamint távozott Halász Ákos (Kaposvár) és Horti Bálint (Pécs). Az érkező oldalon az öt légiós (TJ Price, Desonta Bradford, Leyton Hammonds, Kenyon McNeail és Jonas Bergstedt) mellett, a már fent említett Lajsz Gergely érkezett.

Továbbra is az Egis Körmendet erősíti a kapitány Ferencz Csaba, valamint Németh Ákos, Csorvási Milán és Bán Tibor is.

Az örök körmendi, Ferencz Csaba beszélt a felkészülési időszakról, valamint a debreceni fellépésről:

– Túl vagyunk az alapozáson, sok kemény edzőmeccset játszottunk, ahol látni lehetett, hogy mik az erősségeink és a gyengéink. Ismét szinte kicserélődött a csapat és idő kell, mire igazán összeérünk. Szóval még sok munka vár ránk!

Pénteken 18 órakor Debrecenben vendégszerepel az Egis Körmend, ahol nem lesz egyszerű begyűjteni a győzelemt.

– A Debrecen egy nagyon kemény ellenfél, erős csapatot állítottak össze, idén más céljaik vannak, mint tavaly – folytatta Ferencz. 110%-ot kell nyújtanunk a győzelemért! Remélem, hogy sikerül nyernünk, mert nagyon fontos, hogy jól kezdjük a szezont.

(9900.hu)