Tehetséges Fiatalok: cél a biztos bennmaradás

0
45

Rövidesen elkezdődik a Nagy Kaland, és a SERCO-TF-BP férfi kosárlabdacsapata szombaton nekivághat története eddigi első NB I A csoportos szezonjának. A Tehetséges Fiatalok gárdájánál immáron kilenc esztendeje kezdődött meg egy szisztematikus építkezés, és ennek a kemény és kitartó munkának lett meg az eredménye: kialakult egy fiatal játékosokra épülő versenyképes csapat, amely ráadásul a fővárosban tartotta a legmagasabb szintű hazai kosárlabdázást.

Természetesen az NB I A csoportos bajnokságra meg kellett erősíteni a gárdát, ám a másodosztályban bajnoki címet nyert csapat magja – amely már négy esztendeje játszik együtt – megmaradt, míg hozzájuk eddig hat új játékos érkezett a klubhoz. Boris Krnjajski, Kozma Gergő, Meleg Gergő és Pintér Máté mellett egy szerb és egy amerikai légiós is már a SERCO-TF-BP szerződtetett játékosa, ráadásul az irányító Andrija Sarenac és a magasbedobó Logan MClane az amerikai egyetemi bajnokságban játszott ezt megelőzően. Ugyanakkor szeretnének a szezon kezdetéig egy centert igazolni, azaz három külföldivel nekifutni az új idénynek. A csapat átlagéletkora így most 22,4 év, a vezetőedző a szakmai munkát 10 éve irányító bosnyák származású Mehmedovic Merim marad, másodedzőként pedig Rónaszéki Szilvia csatlakozik hozzá.

Az ötödik év után kezdtünk el arról álmodozni, hogy akár nagyobb célokért is küzdhetünk ezzel a fiatalokra épülő gárdával, ugyanakkor tény, az A csoportra nem gondoltunk. Fokozatosan lépdeltünk előre, hiszen pár év alatt fontos csapata lettünk a fővárosnak, majd az elmúlt két esztendőben előbb a Hepp Kupát, majd a bajnoki címet nyertük meg. Pontosan tudjuk, hogy az NB I A csoport teljesen más színvonal, mint amivel eddig találkoztunk, ennek ellenére tartjuk magunkat az elveinkhez, és kitartunk a tehetséges fiatalok imidzsünk mellett. Meg akarjuk mutatni a legmagasabb osztályban is, hogy fiatalokkal is lehet jó eredményeket elérni. Ez az első célunk, a második, de ugyanolyan fontos célunk, hogy sikerüljön bennmaradnunk az A csoportban. Hamarabb jutottunk el idáig, mint azt előzetesen gondoltuk, de nagyon sokat dolgoztunk érte, és ezért szeretnék még egyszer köszönetet mondani a klub minden tagjának – jelentette ki Mehmedovic Merim.

A TF ügyvezetője külön köszönetét fejezte ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amelynek csarnokában, a Ludovika Arénában játszhatja majd hazai mérkőzéseit az együttes. Kitért arra is, mennyire fontos számukra, hogy a főváros egyetlen A csoportos egyesületeként Budapestet is képviselhetik.

– A mez megtervezésénél külön figyelmet fordítottunk arra, hogy Budapest hangsúlyosan meg tudjon jelenni, így a kötelező szponzorfelirat mögött a Parlament sziluettje látható rajta – mondta B. Sárkány Rita, aki hozzátette, az is nagy örömükre szolgál, hogy a SERCO Informatikai Kft. személyében névadó szponzoruk is lett az idei szezonra.

– A TF minden szinten szimpatikus törekvései találkoztak fiatal cégünk elképzeléseivel, így most már közösen bízhatunk abban, hogy sikeres szezont tudhatunk majd magunk mögött – jelentette ki Borbás Sándor cégvezető.

Beák Gábor csapatkapitány szerint a felkészülési időszakot – amelynek egy részét Ausztriában, másik felét Magyarországon teljesítette a csapat – mind szakmai, mind erőnléti szempontból sikeresen zárták, és erre szeretnének építeni az idény során.

– Természetesen továbbra is elsősorban fiatal magyar játékosoknak biztosítjuk a lehetőséget, de a vezetés a légiósok kiválasztásánál is törekedtek arra, hogy ők is fiatalok, de meghatározó játékosok legyenek. Logan MClane a losonci tornán jó benyomást keltett, beleillett a csapatba, és éppen ez a torna mutatta meg számunkra, hogy az erősségeink mellett mik azok a még meglévő gyengeségeink, amiket a bajnoki rajtig még ki kell javítanunk. Nagyon várjuk már a rajtot, óriási a lelkesedés a csapaton belül – fogalmazott Beák Gábor.

A SERCO-TFBP szombaton debütál az első osztályban a Kaposvár vendégeként, október 13-án pedig története első élvonalbeli hazai meccsén a Ludovika Arénában fogadja a Zalaegerszeg együttesét.

(Forrás és fotó: SERCO-TF-Budapest kommunikáció)