Az Egis Körmend közleményben tudatta, hogy a felkészülést végdolgozó öt légiós továbbra is a csapatot erősíti.

A klub vezetésének döntése és tájékoztatása alapján véglegesítették az öt légiós szerződését.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Maradnak az idegenlégiósok

Csapatunk augusztus 20-án öt új, próbaidős idegenlégióssal kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. A keret azóta változatlan.

Szeretnénk tájékoztatni szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a klub vezetésének döntése alapján a bajnoki rajt előtt már nem is lesz változás, klubunk véglegesíti az öt külföldi játékos szerződését.

A döntés indoklásaként csapatunk vezetőedzője, Antonis Constantinides így vélekedik az idegenlégiósokról:

Kenyon McNeail:

Irányító poszton játszik, tapasztalt játékos, aki gyors támadásban. Sok energiát tud adni a csapatnak. Jó kezű dobó, aki védekezésben is agresszíven tud játszani.

Desonta Bradford:

Ő tipikus combo guard, egyes és kettes poszton is bevethető. Jól dob, atletikus játékra képes. Jól tör be, jól tudja támadni a gyűrűt, de védekezésben is nagyon hatékony.

T.J. Price:

Hármas poszton, bedobóként játszik. Nagyon jól dob kintről, de a mezőnyben is hatékony, mert érti a játékot, tudja, mikor mit kell tenni. Nagyon értékes támadó, de védekezésben is agresszív, jól tudja segíteni a csapatot.

Layton Hammonds:

Négyes poszton számítunk rá elsősorban, de szükség esetén ötösben, centerként is tud segíteni. Atletikus kosaras, aki távolról, a hárompontosoknál is hatékony tud lenni. A képességeivel nagyon sokat segíthet a csapatnak, nem csak a dobásoknál, de abban is, hogy helyet csináljon a társaknak, betörési lehetőséget biztosítson a védőknek.

Jonas Bergstedt:

Ő a légiós centerünk, aki a magasságához képest gyors, ezért nagy hasznát vehetjük a lerohanásoknál. Kiváló a pick and roll játéka is. Jól olvassa a játékot és jó a labdavezetése is. Különösen a védőlepattanóknál hatékony, ami fontos eleme a védekezésnek.

(9900.hu, bckormend.hu / Fotó: 9900.hu archív)