Debrecen bajnoka a debreceni bajnokin

1
35

Amikor két nagy múltú csapat találkozik a magyar labdarúgó bajnokságban, az összes szem a pályára szegeződik. Az Újpest FC – Debreceni VSC bajnoki rangadón azonban a futball mellett egy sporttörténelmet író autóversenyző megjelenése is felkeltette az érdeklődést. Keszthelyi Vivien személyében egy büszke város fiatal, de egyre fényesebben ragyogó csillaga tűnt fel a lelátón.

Alig egy hete robbant a hír, hogy egy debreceni születésű magyar lány lett minden idők legfiatalabb női autóversenyzője a nemzetközi GT4-es (nagytúraautó) bajnokságok történetében, aki dobogós helyen zárta a szezont. Keszthelyi Vivien, az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup rookie kategóriájának bajnoka, valamint abszolút összetett értékelésének második helyezettje, a vendégcsapat meghívására látogatott ki a Szusza Ferenc Stadionba.

A mindössze 17 éves kora ellenére már két országos és egy nemzetközi bajnoki címmel rendelkező pilóta örömmel fogadta el a DVSC meghívását a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában megrendezett parázs összecsapásra, melyen az Újpest fogadta a Debrecen csapatát.

„Megtiszteltetés számomra, ha meghívnak egy sporteseményre, így ha időm engedi mindig kihasználom a lehetőséget. Szerintem azok után, hogy lány létemre autóversenyző vagyok már kevésbé meglepő, hogy a futballt is kedvelem” – mondta Vivien, aki a tőle megszokott vidám hangulatban nyilatkozott a mérkőzés előtt.

A rangadó hatalmas küzdelmet hozott a két, összesen 27 magyar bajnoki címet birtokló együttes között. Az Újpest végül Nagy Dániel góljával 1-0-ra megnyerte az összecsapást és így otthon tartotta a 3 pontot, míg a debreceni csapat másodszor szenvedett vereséget a szezonban.

(Team VRS Sport / Fotó, videó: Team VRS Sport)