A körmendi kosárlabda klub és az Egis Gyógyszergyár Zrt. magyar gyógyszergyártó vállalat a hagyományos Mogyorósy Szilárd Emléktorna második versenynapján újította meg névszponzori együttműködését.

Az eseményen jelen volt Bebes István, Körmend Város polgármestere is, aki személyesen is sokat tett a megállapodás újbóli meghosszabbításáért.

Fotó: 9900.hu

Egy újabb sajtótájékoztató keretében Németh Zsolt az Egis Körmend ügyvezetője és Bódis Tamás a Sport 36 kereskedelmi vezetője jelentette be, hogy a következő szezonban a körmendiek a Zeus piros-fekete szerelésében játszanak. A későbbiekben a szurkolók számára lesz lehetőség a klub hivatalos ruházatainak megvásárlására is.

Az Egis Körmend hivatalos sajtóközleménye:

Az Egis és a Körmend név 2019-re is összeforrt

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. és az Egis Körmend kosárlabdacsapat szeptember 09-én, a hagyományos Mogyorósy Szilárd Emléktorna második versenynapján, újította meg névszponzori együttműködését a Körmendi Városi Sportcsarnokban.

Az Egis 2013. decembere óta, immár hatodik esztendeje a körmendi kosárlabdacsapat névadó szponzora, amely azóta az Egis Körmend nevet viseli.

Az Egis – azzal együtt, hogy a város egyedüli hagyományos, nagy foglalkoztatója, hiszen több mint hétszázan dolgoznak a körmendi gyáregységében – jóval több Körmenden, mint munkáltató: kiemelt támogatója a város fejlődésének és civil kezdeményezéseinek.

A gyógyszergyár jelmondatának – „Egis – Egészség. Élet. Minőség” – jegyében vette nevére a körmendi kosárlabdacsapatot, amely az előző évben is az ország legjobb négy együttese között végzett a bajnokságban és megismételte bravúros szereplését a nemzetközi porondon, hiszen a FIBA Europe Cup két selejtező köre után két csoportkört is sikerrel zárt. A legjobb 16 közé jutott, ahol hazai pályán győzni tudott a sorozat későbbi nyertese, az olasz bajnok Umana Reyer Venezia gárdája ellen.

Az elmúlt öt évben, mióta a gárda Egis Körmend néven szerepel, folyamatos, dinamikus fejlődés tapasztalható, nem csak a szakmai és a csapat körüli munkában, de az eredményekben is. A kiszámítható és biztonságos anyagi háttérnek köszönhetően a klub 2016-ban megszerezte története hetedik Magyar Kupa trófeáját és folyamatosan a hazai bajnokság élmezőnyéhez tartozott.

A névadó szponzoráció megújításáról szóló szerződést, amely október elsejétől 2019.szeptember 30-ig tart. Így a korábbi gyakorlatnál jobban alkalmazkodik a kosárlabdaszezonhoz illetve az Egis Gyógyszergyár Zrt. üzleti évéhez is. A vállalatot az eseményen a körmendi gyáregység igazgatója, Günther Gábor képviselte. A dokumentumot körmendi részről a csapat ügyvezetője, Németh Zsolt írta alá.

Az eseményen jelen volt Bebes István, Körmend Város polgármestere is, aki személyesen is sokat tett a megállapodás újbóli meghosszabbításáért.

(9900.hu, bckormend.hu)