Az Egis Körmend az első félidőben összegyűjtött tetemes, 19 pontos hátrányból felállva vívott kiélezett végjátékot, végül azonban neves görög ellenfele diadalmaskodott.

A pénteki elődöntőben a görögök az izraeli Bnei Rav-Bariach Herzliya ellen nyertek 68-66-ra, míg a körmendiek a szlovén Helios Suns Domzale csapatát verték könnyedén 105-74-re.

Az emléktorna bronzmeccsén az izraeli csapat nyert 87-82 arányban és szerezte meg a harmadik helyet. Az izraeliek legjobbjának Karam Mashourt választották, míg a negyedik helyezett szlovének különdíjasa Doko Salic volt.

A döntő kezdetén kicsit bealudtak a hazaiak és komoly hátrányba kerültek görög ellenfelükkel szemben, 20 perc játék után 28-47 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után egy teljesen másik MTE jött ki, parádés védekezéssel, gyors játékkal faragtak hátrányukból, a negyedik játékrészben egy pontra is sikerült felzárkózni, de a rutinos Rethymno Cretan Kings csapata nem engedte a fordítást és végül öt ponttal, 82-77-re diadalmaskodott és hódította el a Mogyorósy Szilárd Emléktorna kupáját.

A Cretan Kings legjobbjának Andreas Glyniadakist választották, míg a torna legjobb játékosa, az Egis Körmend irányítója, Kenyon McNeail lett.

Az idén is kiosztották a Mogyorósy Szilárd Díjat, melyet sorozatban harmadszor, Németh Ákos kapott.

(9900.hu)