Nem tud jelöltet állítani a szombathelyi Jobbik

1
39

Szombathelyen időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak az ősszel, október 14-én, melyen a Jobbik Szombathelyi Alapszervezete nem tud jelöltet indítani.

A vasi megyeszékhelyen azért kell időközi választást tartani, mert a volt önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba több mint egy éve nem látta el képviselői feladatát, ezért mandátuma megszűnt.

A párt közleménye szerint azért nem indítanak jelöltet az időközin, mert Állami Számvevőszék (ÁSZ) komoly bírsággal sújtotta őket.

A Jobbik Szombathelyi Alapszervezetének hivatalos közleménye:

Nem indít jelöltet a Jobbik a szombathelyi időközi önkormányzati választáson

A döntés legfőbb oka az Állami Számvevőszék bírsága. Megfelelő anyagi forrás hiányában nehéz felvenni a versenyt a hatalommal még egy önkormányzati választáson is, hiszen áprilisban láthattuk, a Fidesz minden eszközt bevethet. Biztosak vagyunk abban, hogy a körzetet alaposan feltérképezte a kormánypárt, hiszen számára roppant nagy téttel bír a voksolás, mivel egy esetleges győzelem esetén a most kompromisszumok és mutyik árán fenntartott többségét le tudná cserélni.

A baloldal álcivil jelöltje teljességgel elfogadhatatlan a Jobbik számára, elég az önéletrajzát megnézni, abból tisztán látszik, hogy a szocialista kormányzás alatt milyen állásokat töltött be önkormányzati cégnél, illetve politikai felügyelőként a főiskolán. Ezek után elég nehéz elhinni, hogy annyira küzdene azon gyakorlat ellen, amit a baloldal fejlesztett ki és a Fidesz emelt művészi és állami szintre.

A pénzhiány mellett a Jobbik tudatosan tartja magát távol a gőzhengerként mindent letaroló Fidesz és a baloldali jelöltben kiegyezők párharcától. Bízunk a választóink bölcsességében, tudjuk, hogy szimpatizánsaink tisztában vannak azzal, hogy az MSZMP-nél is vonalasabb Fidesz mindenre képes a hatalom megtartásért. Sajnálatos módon a kormánypárt visszahozta a munkásőr időket, a vasökölként lesújtó pártmédiát, a karaktergyilkosságokat, a hajbókoló pártkádereket és a többi munkásmozgalmi rekvizitumot. Ilyen lehetetlen helyzetben tényleg egyetlen fegyverük marad azoknak, akik mindezzel mérhetetlenül nem értenek egyet és változtatni akarnak: a józan ész.

(9900.hu, Jobbik Szombathelyi Alapszervezete)