Légióst cserélt az Egis Körmend

1
27

Az első légiósként szerződtetett négyes és ötös poszton is bevethető 29 éves Justin Baker mégsem lesz a körmendiek légiósa.

Baker, aki jelen pillanatban még Ausztráliában játszik, arról tájékoztatta a klubot, hogy csapata szereplése miatt várhatóan nem tud ideérni a felkészülés kezdetére, augusztus 20-ra.

Az MTE szakmai stábja úgy döntött, hogy nem tud várni Justinra, ezért szerződését közös megegyezéssel felbontják.

Gyorsan sikerült az utódot megtalálni, mégpedig a szintén amerikai, 203 centiméter magas, 98 kilogramm súlyú 24 éves Leyton Hammonds személyében.

Az Egis Körmend vezetőedzője, Antonis Constantinides szerint Hammonds nagyon atlétikus kosarasas, vele gyorsabb, atlétikusabb lehet a csapat játéka.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Justin Baker helyett Leyton Hammonds érkezik Körmendre

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a korábbi információkkal ellentétben Justin Baker mégsem lesz csapatunk játékosa.

A kosaras, aki jelenleg is játszik Ausztráliában, arról tájékoztatta klubunkat, hogy csapata szereplése miatt várhatóan nem tud ideérni a felkészülés kezdetére, augusztus 20-ra.

Rövid egyeztetés után arra jutottunk, hogy a szakmai stábunk nem vár a játékosra, ezért Justin Baker szerződését közös megegyezéssel felbontjuk. Sok sikert kívánunk a folytatásra Justinnak, aki maga is sajnálta, hogy így alakult, de megértette a döntésünket.

A helyére gyorsan sikerült másik játékost találni a szintén amerikai Leyton Hammonds személyében.

A 203 centiméter magas, 98 kilogramm súlyú kosaras az Oklahoma Sate egyetemen végzett 2017-ben. Ezt követően Finnországban, a BC Nokia csapatában töltötte első profi szezonját. Itt a ketteseket 47.8, a triplákat 32,7%-kal dobta, meccsenként 13,6 pontot tett a közösbe. A büntető átlaga 80%-os volt. Lepattanózásban 6,7-es mutatóval zárt mérkőzésenként. Leyton Hammonds szeptemberben tölti be 24. életévet.

Vezetőedzőnk, Antonis Constantinides szerint más típusú játékos, mint Justin Baker, a négyes poszton teljesen mást tud nyújtani.

„Nagyon atlétikus kosarasas, akivel jól jártunk, ha már így alakult. Szerencsések vagyunk, mert úgy érzem, hogy Layton Hammonds többet segíthet nekünk, mint Justin Baker. Vele gyorsabb, atlétikusabb lehet a játékunk.”

Egy videó Layton Hammonds egyetemi teljesítményéről:

(bckormend.hu)