Teljes az Egis Körmend légióskerete

1
22

A mai napon bejelentett TJ Price után megvan az Egis Körmend ötödik légiósa, a lehetséges kezdő irányító a következő szezonra.

Eddig négy légióst szerződtettek a körmendiek, elsőként a négyes poszton bevethető Justin Baker érkezett, majd másnap bejelentésre került a csapat leendő centere, a dán válogatott Jonas Zohore Bergstedt személyében. Harmadnap a 23 éves amerikai hátvéd, Desonta Bradford leigazolása történt, míg egy hét igazolási csend után, a mai nap ebéd után újabb kiszemeltről adtunk hírt, TJ Price a kettes-hármas poszt várományosa.

A fenti tempó után már-már furcsa lett volna újabb fejlemény nélkül nyugovóra térni… A körmendi vezetőség pedig nem tétlenkedett és Kenyon McNeail személyében megtalálta az Egis Körmend lehetséges kezdő irányítóját a következő idényre.

Az MTE vezetőedzője, Antonis Constantinide szerint a 27 éves McNeail olyan irányító, akire pontszerzésben is számíthat, ugyanakkor a játékostársakat is jól ki tudja szolgálni.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Kenyon McNeail az Egis Körmend ötödik idegenlégiósa

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Kenyon McNeail személyében megtaláltuk az Egis Körmend lehetséges kezdő irányítóját a következő idényre.

Az 1991-ben született, 185 centiméter magas, 84 kilogramm súlyú játékos a Louisiana Tech Bulldogs kosarasaként 2014-ben fejezte be egyetemi éveit, majd Portugáliában, az U.D. Oliveirense Cacarola History játékosaként indította profi karrierjét.

Ezt követően játszott Ausztráliában (Adelaide), Macedóniában (Kozuv Gevgelija), ahol megkapta az év játékosa és az év hátvédje címet is. Legutóbb pedig Belgiumban kosarazott. A Kangoeroes Basket Willebroek együttesében 14,5 pontot és 4,6 gólpasszt átlagolt. A ketteseket 54, a triplákat 41%-kal dobta, míg büntetőből 86%-ot teljesített.

Vezetőedzőnk, Antonis Constantinides azt mondta róla, hogy Kenyon McNeail olyan irányító, akire pontszerzésben is számíthat, ugyanakkor a játékostársakat is jól ki tudja szolgálni.

Ezt ő is augusztus 26-ig igazolhatja.

Két videó Kenyon McNeail játékáról:

(9900.hu, bckormend.hu)