Dán válogatott centerrel bővült az Egis Körmend kerete

1
44

Justin Baker tegnapi leigazolása után újabb magas embert szemeltek ki a körmendiek, mégpedig a magasságához képest atletikus és gyors játékra képes Jonas Zohore Bergstedt személyében.

Az 1991-ben született, 210 centiméter magas kosaras Dánia válogatottjában alap centernek számít, de a négyes poszton is bevethető. Bergstedt szeptember 1-ig győzheti meg a szakmai stábot, hogy ő a megfelelő center, így életbe léphet 1+1 évre szóló szerződése.

A 6th Man Basketball Agency játékosa, az ügynökség beszámolója alapján, Bergstedt a dán nemzeti csapat nagyon fontos tagja. 2017-ben a válogatott tagjaként hat EB-selejtezőn egész kiváló statisztikát hozott össze, 13,3 dobott pont, 5,8 lepattanó. Mezőnyből 51,9%-os pontossággal célzott, míg a triplákat 50%-kal dobta, büntetőből 75%-kal volt eredményes. A 2021-es EB-selejtezőkön átlagosan 12 pontot dobott, 5,8 lepattanót szedett és szerzett 1,3 labdát, mindezt átlag 26 perc alatt.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Jonas Zohore Bergstedt lehet az egyik centerünk az új idényben

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy újabb magasembert igazolt klubunk a Dániában született, de egyik szülője révén elefántcsontparti identitással is rendelkező Jonas Zohore Bergstedt személyében.

A játékos egy napot már itt töltött Körmenden, hogy ismerkedjen a körülményekkel.

Ittlétekor elmondta: Tudja, hogy az emberek rajonganak a kosárlabdáért Körmenden, és néhány videó megtekintésekor meggyőződött arról, hogy kiváló a hangulat a hazai mérkőzéseken.

Az 1991-ben született, 210 centiméter magas kosaras Dánia válogatottjában alap centernek számít, de a négyes poszton is bevethető.

Hazájában bajnokcsapat tagja is volt a Bakken Bears játékosaként.

Korábban játszott Olaszországban, Svájcban, de Belgiumban, Litvániában, Szerbiában és a spanyol Torrelodones együttesében is.

Antonis Constantinides, csapatunk vezetőedzője azt mondta, hogy azért esett rá a választása, mert Jonas magasságához képest atletikus és gyors játékra képes.

A kosaras minderről szeptember 1-ig győzheti meg végleg a szakmai stábunkat.

Válogatás a játékos elmúlt két szezonjának pillanataiból:

(Forrás: 9900.hu, Egis Körmend Facebook oldala, 6th Man Basketball Agency, Fotó: Egis Körmend Facebook oldala)