Új taggal bővült a körmendi tűzoltóság

1
54

Új tűzoltók álltak szolgálatba július 16-án

Két új tűzoltó kolléga kezdi meg szolgálatát július 16-án a Sárvári és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a mai napon fogadták az új kollégákat.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban kiváló eredménnyel végzett tűzoltók július 13-án tettek tiszthelyettesi esküt Budapesten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon rendezett ünnepségen. Mórocz Gyula és Csóbor Lajos tű. őrmesterek a mai napon állnak szolgálatba.

Az őrmestereket Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese és az igazgatóság vezetői fogadták a megyei igazgatóságon.

Az igazgató-helyettes gratulált a kiváló eredményhez, amelyet elvárásként fogalmaztak meg a februári tanfolyamkezdés során is. Az ezredes útravalóul elmondta, hogy a képzésen elsajátított ismeretek megfelelő alapként szolgálnak, amire építkezni lehet, ám a folyamatos tanulás továbbra is elvárásként mutatkozik. Bátorította őket, hogy forduljanak majd bizalommal kollégáik és feletteseik felé, akik segíteni fogják a beilleszkedést a tűzoltó-parancsnokságokon. Seper András tű. ezredes sok sikert kívánt a szolgálati feladatok ellátásához, amelynek az egyik legfontosabb része a biztos családi háttér és a támogatás.

A köszöntőt és a parancs átadását követően a tűzoltóparancsnokok körbevezették a kollégákat a leendő szolgálati helyeiken a sárvári és körmendi tűzoltó laktanyákban, megismertették őket az állománnyal, valamint a rájuk váró feladatokkal a 24/48 órás munkarendben.

Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu, fotó: Egyed László tű. alezredes/Vas MKI