Újabb kerékpárúttal bővül Körmend

1
104

Közel 220 millió forintos pályázati forrásból újulhat meg Körmend egyik kiemelt közlekedési útvonala, a Bástya utcától az Egis Gyógyszergyárig tartó Mátyás király utcai szakaszon épül kerékpárút.

A körmendi kerékpárosbarát fejlesztés keretében egy 1,32 km hosszú biztonságos gyalog- és kerékpárút kerül kialakításra városunkban a IV. Béla király utca – Bástya utca csomóponttól a Mátyás király utca végéig, azaz az EGIS Gyógyszergyárig – tájékoztatott Bebes István, Körmend Város polgármestere.

A beruházás célja, hogy városunk belterületén a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő közlekedésfejlesztés valósuljon meg, amely által még élhetőbbé válik környezetünk. A projekt további célja, hogy csökkenjen a kerékpáros balesetek száma, továbbá a növekedjen a fenntartható közlekedési módot választó lakosok részaránya, illetve a munkaerő mobilitása.

A projekt bevezető része egy körforgalom kialakítása a Bástya utca és a Mátyás király utcák kereszteződésében, hogy a piaci forgalmat segíteni tudja, melyet a város önerőből hoz létre – mondta el Bebes István.

Az új kerékpárúttal szeretnék elérni a kerékpározási lehetőségek népszerűsítését, a biztonságos közlekedés segítését, az ehhez kapcsolódó szemléletformálást és környezetvédelmet is.

A kerékpárút építésének munkálatai már elkezdődtek, a beruházás a tervek szerint ősszel, novemberben fejeződik be.