Vb-2018 – Kolumbia csoportelső lett, Szenegál fair play-pontokkal búcsúzott

0
31

Kolumbia végzett az első helyen a H csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban csütörtökön 1-0-ra legyőzte Szenegált, amely végül a fair play-pontok összevetésével csúszott a harmadik helyre, s esett ki.

A vb-k történetében először rangsoroltak a fair play-pontok két csapat között.

II. félidő:

74. perc: egy jobb oldali szögletre Mina tökéletes ütemben érkezett, az ötösről lefejelte a földre a labdát, amely onnan a hálóba vágódott (1-0).

José Pékerman, a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya 52. FIFA által rendezett mérkőzésén ült a kispadon, ezzel új rekordot állított fel.

Az első 45 percben a szenegáliak futballoztak veszélyesebben, s a Sadio Manéval szemben elkövetett szabálytalanság után a videobíró mentette meg a kolumbiaiakat. A dél-amerikaiaknak egy veszélyes szabadrúgásuk és egy Falcao-fejesük volt, azonban a félidő közepén sérülés miatt elveszítették a legutóbbi vb aranycipősét, James Rodriguezt.

Fordulás után eseménytelenül csordogált a találkozó, főként azt követően, hogy a másik mérkőzésen Lengyelország megszerezte a vezetést, ugyanis így a gól nélküli döntetlen tökéletesen megfelelt mindkét gárda számára. Aztán a 74. percben érkezett a védő Yerri Mina, és sorozatban második meccsén is betalált, “borítva” ezzel a mérkőzést.

Innentől kezdve sürgőssé vált a helyzet a szenegáliaknak, de hiába próbálkoztak, az eredmény nem változott – mint ahogy a másik mérkőzésen sem, így a fair play-pontok alapján az afrikaiak búcsúztak a világbajnokságtól.

A H-csoport eredményei:

1. forduló:
Szenegál-Lengyelország 2-1 (1-0)
Japán-Kolumbia 2-1 (1-1)

2. forduló:
Kolumbia-Lengyelország 3-0 (1-0)
Japán-Szenegál 2-2 (1-1)

3. forduló:
Kolumbia-Szenegál 1-0 (0-0)
Lengyelország-Japán 1-0 (0-0)

A H-csoport végeredménye
# Csapatok M Gy D V Rg Kg Pt Megjegyzés
1 Kolumbia 3 2 0 1 5 2 6 továbbjutott
2 Japán 3 1 1 1 4 4 4 továbbjutott
3 Szenegál 3 1 1 1 4 4 4 kiesett
4 Lengyelország 3 1 0 2 2 5 3 kiesett

(MTI / Fotó: fifa.com)