Vb-2018 – A spanyolok döntetlenjükkel is csoportelsőként jutottak tovább

0
27

A spanyol válogatott 2-2-es döntetlent játszott Marokkóval az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hétfői, harmadik fordulós összecsapásán, de így is csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe.

A spanyolok a 16 között a házigazda oroszokkal találkoznak vasárnap 16 órakor, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

I. félidő:

14. perc: Sergio Ramos veszítette el utolsó emberként a labdát a kezdőkörben, Butadb a kapu előteréig “gyalogolt” vele, majd a kimozduló De Gea lábai között 14 méterről a háló rúgta azt (1-0).

19 perc: Szép baloldali összjáték után Iniesta iramodott meg a szélen, az alapvonaltól visszatett labdáját Isco lőtte közelről a léc alá (1-1).

II. félidő:

81. perc: Marokkó a jobb oldalról végezhetett el szögletet, középen a csereként beállt en-Nesziri ugrott a legmagasabbra, s nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (2-1).

91. perc: Carvajal adta középre a labdát a tizenhatos jobb oldaláról, Aspas szépségdíjas mozdulattal, sarokkal juttatta azt négy méterről a marokkói kapuba (2-2).

A már a mérkőzés előtt biztosan búcsúzó marokkói csapat Sergio Ramos nagy hibáját kihasználva meglepetésre megszerezte a vezetést, de 2010 világbajnoka Isco révén öt perc múlva egyenlített.

A folytatásban az afrikaiak gólszerzője, Halid Butadb második ziccerénél David de Gea bravúrral védett. A félidő második fele kevesebb lehetőséget hozott, a hosszabbításban Diego Costa hagyott ki még egy nagy helyzetet.

A fordulás után tíz perccel Amrabat szenzációs lövésének tapsolhattak a nézők: a 18 méteres bomba a két kapufa találkozásáról pattant ki. Később Szaissz mentett a gólvonalról a spanyolok kísérleténél, majd Piqué fejese kerülte el centikkel a kaput.

Az utolsó fél óra a spanyolok mezőnyfölényét hozta, de helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani. A marokkói válogatott egy szöglet után megszerezte a vezetést, de az európai együttes a hosszabbításban egy videobíró által megítélt góllal egyenlített, megszerezve ezzel a csoportelsőséget.

A B-csoport eredményei:

1. forduló:
Portugália-Spanyolország 3-3 (2-1)
Irán-Marokkó 1-0 (0-0)

2. forduló:
Spanyolország-Irán 1-0 (0-0)
Portugália-Marokkó 1-0 (1-0)

3. forduló:
Spanyolország-Marokkó 2-2 (1-1)
Irán-Portugália 1-1 (0-1)

A B-csoport végeredménye
# Csapat M Gy D V Rg Kg Pt Megjegyzés
1 Spanyolország 3 1 2 0 6 5 5 továbbjutott
2 Portugália 3 1 2 0 5 4 5 továbbjutott
3 Irán 3 1 1 1 2 2 4 kiesett
4 Marokkó 3 0 1 2 2 4 1 kiesett

(MTI / Fotó: fifa.com)