Idén is negyedik az Egis Körmend

1
31

Bronzérmes a Fehérvár

Az Alba Fehérvár végzett a harmadik helyen a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a bronzcsata második mérkőzésén 12 ponttal nyert Körmenden, és 2-0-s összesítéssel lezárta az egyik fél második sikeréig tartó párharcot.

Feketében gyászolt a körmendi tábor, hisz a napokban tragikus hirtelenséggel hunyt el Németh Zsolt, az MTE törzsszurkolója. A mérkőzés kezdete előtt egy perces néma felállással emlékeztek meg társukról a vasiak. Mindkét csapat kapitánya, Ferencz Csaba és a volt körmendi Lóránt Péter is egy-egy emléktárgyat nyújtott át Zsolt testvérének, aki megkapta az Év szurkolója posztumusz díjat is.

Online statisztika MKOSZ statisztika   A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Antonisz Konsztantinidesz: – Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, mert az utolsó percig keményen harcolt, küzdött. Ez egy nagyon fiatal együttes, tehetséges játékosokkal, sajnos a végére kevesen maradtunk. A mai mérkőzésen is bizonyították a fiatalok, hogy a jövőben is lehet majd számítani rájuk. Örülök, hogy itt lehettem Körmenden, kellemes élményeket szereztem.

Dzunics Braniszlav: – Küzdelmes meccs kerekedett ebből a találkozóból, bár elég nehezen lendültünk játékba. Amikor elkaptuk a ritmust, előnyt szereztünk, amit meg tudtunk tartani a végéig. A védekezésre sajnos ma kevesebb figyelmet fordítottunk, támadásban voltak időnként ötletes megoldásaink. (nso.hu)

[poll id=”54″]

Egyenlített a Szombathely a döntőben

A Szombathely hazai pályán remek hajrával legyőzte a Szolnokot kedden a férfi kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re kiegyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Az Alba Fehérvár elleni ötmeccses elődöntő után a szombathelyiek csak két napot pihentek, majd vasárnap 82-76-ra kikaptak a csaknem végig vezető Olaj csarnokában, amely egy hetet készülhetett a fináléra.

A keddi folytatás igazi triplapárbajjal indult, öt perc alatt öt hárompontost láthatott az Arena Savaria közönsége, amely a hetedik percben tapsviharban tört ki, ugyanis pályára lépett Govens Darrin. Az amerikai születésű, de magyar válogatott játékos az elődöntőben ujjtörést szenvedett, és két napja nem szerepelhetett Szolnokon, ezúttal pedig saját felelősségére vállalta a játékot.

Az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes vendégcsapat ötpontos hátrányban kezdte a második negyedet, és az eddig csak 2008-ban bajnok vasiak a 17. percben már 11 ponttal vezettek (35-24), főként a válogatott Perl Zoltán révén. A félidő hajrája azonban Dragan Aleksic együtteséé lett, amely négy hazai pontra 17-tel válaszolt. A nagyszünetben 39-41 volt az állás.

Fordulás után a nyolcadik bajnoki elsőségükre hajtó Tisza-partiak tíz ponttal elhúztak (45-55), a hatodik tripláját beszóró Kendrick Perry pedig már 23 pontnál tartott. Srecko Sekulovic legénysége elsősorban Govensnek köszönhetően két pontra felzárkózott (58-60), de az utolsó játékrész 60-67-ről indult. A vasiak minden erejüket mozgósítva a 39. percben átvették a vezetést Govens duplájával, majd az addig gyengén célzó fehérorosz Aljakszandr Pustahvar sorsdöntő hármast szerzett, bebiztosítva csapata győzelmét.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé harmadik mérkőzésére csütörtökön kerül sor Szolnokon.

(9900.hu, MTI, nso.hu)