A Szolnok hazai győzelemmel kezdte a döntőt

A tavalyi bajnok Alba Fehérvár könnyedén, 20 ponttal legyőzte a vendég Egis Körmend csapatát vasárnap a férfi kosárlabda NB I bronzcsatájának első mérkőzésén.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második meccsét kedden rendezik Körmenden.

Online statisztika MKOSZ Statisztika   A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Dzunics Braniszlav: – Tetszett a meccs, mind a két csapat odatette magát, azért fontos ez, mert ezeket a harmadik helyért zajló mérkőzéseket nem olyan könnyű lejátszani… Megpróbáltunk túllépni a bennünket ért csalódáson, és volt a negyedik negyedben egy periódus, amikor eldöntöttük mérkőzést.

Antonisz Konsztantinidesz: – Sajnos elég sok problémával küzd a csapat, több amerikai játékosunk távozott vagy sérüléssel bajlódik, így sok fiatallal kellett kiállnunk. Tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, annak viszont örülök, hogy a második negyedet meg tudtuk nyerni. A találkozó végeredménye reális, más szinten voltak a csapatok, de Körmenden mindenképpen győzni szeretnénk, le akarjuk játszani a harmadik meccset! (nso.hu)

A Szolnok hazai győzelemmel kezdte a döntőt

A Szolnok hazai pályán legyőzte a Szombathelyt vasárnap a férfi kosárlabda NB I döntőjének első mérkőzésén.

A Falco helyzetét nehezítette, hogy az Alba Fehérvár elleni elődöntőben ujjtörés miatt elvesztette Darrin Govenst, így az amerikai születésű játékos számára véget ért az idény, és kérdéses, hogy egy hónap múlva a magyar válogatott világbajnoki selejtezőin rendelkezésre állhat-e. A szombathelyiek ellen szólt az is, hogy csütörtökön még az elődöntő ötödik meccsén csatáztak a fehérváriakkal, míg az Olaj egy hete pihent, miután sima 3-0-lal verte a Körmendet.

Az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes Szolnok százszázalékos mérleggel büszkélkedhetett a rájátszásban, mivel az Atomerőműt és a Körmendet is 3-0-ra győzte le. A Falco ugyanakkor a negyeddöntőben 3-1-et játszott a ZTE-vel, majd 3-2-vel lépett túl az Albán.

A vasiak ötödször jutottak el a végjátékig, s egyetlen aranyérmüket 2008-ban szerezték meg. A Tisza-partiak ugyanakkor már a nyolcadik bajnoki elsőségükre hajtanak.

A vasárnapi nyitány első negyede a Quincy Ford vezette házigazdáké lett, ám a Falco ledolgozta 12 pontos hátrányát, és elsősorban a válogatott Perl Zoltánnak köszönhetően felzárkózott. A nagyszünetben 40-38 volt az állás.

Térfélcsere után öt ponttal elhúzott a mindössze hét embert mozgató Szombathely, de három perccel később már ismét a védekezésben feljavuló Olaj vezetett, s az utolsó negyed 60-53-ról indult. A horvát Luksa Andric kosarával 11, majd 16 pontra nőtt a különbség, s innen már a sok labdát eladó Falco csak négy pontra tudott visszajönni.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé második mérkőzésére kedden kerül sor Szombathelyen.

(9900.hu, MTI, nso.hu)