Esztergomban remekeltek a Dinamice SE kick-boxosai

1
33
Fotó: Andorka Imre

Magas létszámmal rajtolt el Esztergomban a 2018-as kick-boksz Utánpótlás Magyar Bajnokság. 367 nevezés érkezett be a szervezőkhöz. Öt páston folytak a késő estig tartó küzdelmek. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend 6 éremmel térhetett haza erről a magas színvonalú versenyről.

Baranyai Hanna junior korcsoportban pointfighting szabályrendszerben -60 kg-ban ezüstérmes lett.

Horváth Szabolcs kadett-1 korcsoportban sajnos most is csak egy súlycsoporttal feljebb tudott versenyezni -32kg-ban. Mivel a saját súlycsoportjában nem volt ellenfél. Nála egy, több esetben két fejjel magasabb ellenfél között nagyon jól helyt állt. Light-contactban nem termett számára babér, de kicklight szabályrendszerben bronzérmet szerzett.

Nagy Dávid kadett-2 korcsoportban egy hetes betegségből visszatérve, egy kissé meggyengülve, de annál harciasabban lépett tatamira két szabályrendszerben is -47 kg-ban. Először light-contactban küzdött itt ezüstéremig verekedte magát, majd kicklightban bronzéremig jutott.

Pallósi Balázs junior -84 kg, aki a legesélyesebb volt az utánpótlás válogatottság megszerzésére, szintén két szabályrendszerben indult. Mindkettőben nem sokkal csúszott le az első helyről, de pontjai alapján még így is esélye van a válogatottba bekerülni.

Light-contactban a döntőbe jutásért Horváth Erik Controll SE versenyzővel nézett farkasszemet. A végeredmény 3:0 Balázs javára. Jól sejtettük, hogy a döntőt Szabó Tóth Dávid esztergomi versenyzővel vívja. Fej, fej mellet haladt a mérkőzés, de a végén Dávid kezét emelték joggal a magasba. Balázs ezüstérmet szerzett.

Kicklight szabályrendszerben a budapesti Vörös Flóriánnal kezdtünk, akit egyhangú pontozással utasított maga mögé. A döntőben óriási csatát vívott Szabó Tóth Dáviddal, mindketten nagyon elfáradtak, de az esztergomi versenyző egy kicsit jobban bírta, így most is ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Balázs egy újabb ezüstéremmel gazdagodott.

Gratulálunk a kiharcolt eredményekhez!

(Andorka Imre)