A labdaeladásban csúcsot döntő Egis Körmend súlyos vereséget szenvedett Szolnokon

1
40

Döntőben a Szolnok, bronzért játszhat a Körmend

A Szolnok hazai pályán legyőzte az Egis Körmendet a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot, és bejutott a fináléba.

Az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes szolnokiak a nagyszünetig gyakorlatilag eldöntötték a meccset, a vasiak egy negyed alatt kilenc labdát adtak el, ráadásul a második játékrészben Horti Bálintot durvaság miatt kiállították. Az egyoldalú találkozó legjobbja a hazaiak csapatkapitánya, Vojvoda Dávid lett 20 ponttal.

A Szolnok ellenfele a fináléban a címvédő Alba Fehérvár vagy a Szombathely lesz, az a csata 2-1-re áll.

Online statisztika MKOSZ statisztika A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Dragan Alekszics: – Kettő-nullás vezetésünk után fontos volt, hogy koncentráljunk, ne essen szét a játékunk, ami szerencsére nem történt meg, hiszen csapatunk nagyon jól játszott a mérkőzésen. Hozzáteszem, ilyen atmoszférában nem is lehet rosszul játszani. Készülünk a döntőre, habár még nem ismerjük ellenfelünket.

Antonisz Konsztantinidesz: – Elismerésem a szolnoki csapatnak, amely reális győzelmet aratott a párharcban. Az az igazság, hogy a szolnoki együttes egy jó csapat, mi pedig nem tudtuk pótolni hiányzóinkat. Teszem hozzá, hogy akik pályára léptek, rosszul játszottak, és ez a játék, amiből kialakult ez a végeredmény, szégyen mindannyiunk számára. (nso.hu)

Eredmény, elődöntő:

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 102-59 (27-15, 31-14, 16-17, 28-13)
A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnok javára.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 86-82 (18-31, 22-16, 20-22, 26-13)
A párharc állása: 2-1 a Falco javára.

(9900.hu, MTI, nso.hu)