A harminc percig jól játszó Egis Körmend vereséget szenvedett Szolnokon a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén, hétfőn.

A körmendiek jól kezdték a mérkőzést, szokás szerint Ferencz Csaba volt a vezér. A hazaiak nehezen lendültek játékba, meglátszott rajtuk az egyhetes kihagyás, de az első játékrész végére így is közel tíz pontos előnyt harcoltak ki. Ez a tíz pont körüli különbség állandósult a két csapat között és a nagyszünetre 39-29-es szolnoki vezetéssel mehettek a játékosok.

A harmadik negyedben megrázta magát a vasi alakulat és a 26.perceb egy pontra zárkózott (52-51). A szolnokiak riadót fújtak és az ex-körmendi játékos, Kendrick Perry vezetésével felőrölték a vasiak ellenállását és végül magabiztos, húsz pontos győzelmet arattak.

Online statisztika MKOSZ statisztika   A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Dragan Alekszics: – Hosszú, vontatott mérkőzést játszottunk, amilyen meglepett bennünket a Körmend. Jól védekeztünk, de ezúttal nem volt tökéletes a dobóformánk, szerencsére már köztünk lehetett Vojvoda Dávid és lesz újabb két napunk készülni a nehéznek ígérkező körmendi összecsapásra.

Antonisz Konsztantinidesz: – Érdekes, de egyben jó mérkőzést játszottunk, hogy az összkép alapján a végeredmény túlzottnak mondható. A folytatásban is azon leszünk, hogy elcsípjük a Szolnokot, a fiúknak pedig el kell hinniük, hogy ezt meg tudják csinálni. (nso.hu)

Eredmények, elődöntő, 1. mérkőzések (a magyar szövetség honlapja szerint):

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 90-88 (24-19, 29-22, 10-23, 27-24)
A párharc állása: 1-0, a Falco javára.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 92-72 (26-17, 13-12, 24-28, 29-15)
    A párharc állása: 1-0, a Szolnok javára.

(9900.hu, MTI, nso.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, adja meg a nevét!