Világkupán remekeltek a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend sportolói

0
34
Fotó: Andorka Imre

A Magyar Kick-box Szövetség már harmadik alkalommal rendezte Budapesten a Magyar Világkupát. Öt kontinensről 38 ország 2600 nevezést adott le, köztük a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend is.

Négy napig izzott a BOK csarnok a küzdelmek és a formagyakorlatok versenyének hevében. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend három versenyzővel indult ezen a rangos versenyen. Három versenyző két éremmel térhetett haza, ezzel öregbítette az egyesülete és városuk jó hírnevét. Mindhárom dinamicás versenyző derekasan harcolt.

Horváth Szabolcs kadett 1-es korcsoportban light-contactban, a -28kg-os mezőnyben rakta le névjegyét. Első nagy nemzetközi versenyén jól teljesítve csak a döntőbe jutásért tudta megállítani Tamás Christian szlovák versenyző. Szabolcs bronzéremmel térhetett haza.

Nagy Dávid kadett 2-es korcsoportban light-contact szabályrendszerben már az első körben az angol Doyle Harrisonnal mérte össze tudását. Sajnos az angol fiú kezét emelték a magasba, így Dávid már nem folytathatta a további küzdelmeket. Kick-lightban is rajthoz állt, ott Ramadani Ledon macedón versenyző búcsúztatta Dávidot.

Pallósi Balázs junior korcsoportban egy súlycsoportot feljebb lépve -84kg-ban light-contact szabályrendszerben, Krel Luka szlovén versenyző búcsúztatta az első körben. Kick-light szabályrendszerben is kesztyűt húzott Balázs és egy ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét. Az első ellenfelét Horváth Eriket 2:1 arányban tudta legyőzni. A döntőben már nem sikerült a hajrája, Szabó-Tóth Dávidtól kikapott, és felállhatott a dobogó második fokára.

Gratulálunk a teljesítményükhöz!

(Andorka Imre)