Fölényes győzelmet aratott az Egis Körmend

1
29

A középszakasz után negyedik helyezett Egis Körmend fölényes győzelmet aratott az eggyel hátrébb végző Kecskemét ellen a férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Ferencz-Csorvási duó által vezetett körmendiek már a mérkőzés elején egyértelművé tették, hogy ki az úr a pályán és a nagyszünetre minden nyitott kérdést lezártak.

A második félidőben a hazaiak tartották húsz pont körüli előnyüket és rápihenhettek a pénteki, kecskeméti második mérkőzésre, melyet az M4sport kamerái élőben közvetítenek 18 órás kezdéssel.

Online statisztika MKOSZ statisztika   A mérkőzés felvétele

Mestermérleg:

Antonisz Konsztantinidesz: – Nem volt könnyű mérkőzés, mert ellenfelünk keményen küzdött. Remekül védekeztünk, ezt a kapott pontok alacsony száma is alátámasztja. Annak örülök, hogy mérkőzésről mérkőzésre látom a fejlődést a csapatomon, s ez biztató lehet a jövőre nézve. A magyar játékosaink ezúttal kiemelkedőt nyújtottak.

Forray Gábor: – A első negyedben katasztrofális teljesítményt nyújtottunk. Hihetetlenül gyenge százalékkal dobtunk, pedig kidolgoztuk a tiszta helyzeteket. A második félidőben már felnőttünk a feladathoz, de most a Körmend jól játszott, így nem volt esélyünk a felzárkózásra. Hazai környezetben le kell győznünk őket. (nso.hu)

A Szolnokból – az alap- és a középszakasz elsőjéből – öten is két számjegyű pontot szereztek a keddi, 32 ponttal megnyert összecsapáson.

Az Alba Fehérvár ugyancsak magabiztos, harmincpontos sikere szintén a remek csapatmunka eredménye volt: a székesfehérvári együttesből hatan is tíz pont fölé jutottak.

A harmadik, már befejeződött találkozón a Körmend is megőrizte pályaelőnyét, mivel a húszpontos Ferencz Csaba vezérletével 77-59-re legyőzte a Kecskemétet.

A Falco nagy csatában, három ponttal legyőzte a vendég Zalaegerszeget. A kiélezett hajrát hozó összecsapáson az utolsó másodpercekben a 24 pontot szerző, Falcóban játszó amerikai Darrin Govens két büntetőt értékesített, a túloldalon ugyanakkor a 28 pontos Ivica Radic elhibázta hárompontos kísérletét.

A párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak.

Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 92-60 (27-16, 20-17, 17-20, 28-7)
Alba Fehérvár – Pécsi VSK-VEOLIA 104-74 (29-22, 26-19, 21-19, 28-14)
Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 77-59 (19-7, 20-15, 18-18, 20-19)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 91-88 (22-33, 23-22, 23-19, 23-14)

[poll id=”50″]

Drámai csatában maradt élvonalbeli a Sopron

A Sopron hosszabbítás után három ponttal győzött a MAFC vendégeként a férfi kosárlabda NB I keddi összecsapásán, így megőrizte élvonalbeli tagságát.

A bennmaradást eldöntő kosarat a vendégek amerikai légiósa, Adonte Joshua Parker dobta két másodperccel a ráadás vége előtt.