Újabb három évre írt alá névadó főszponzori szerződést az Audi Hungaria Zrt. a Győri Audi ETO KC-val csütörtökön, a járműgyártó már tizenkettedik éve támogatja a magyar bajnokságban és Bajnokok Ligájában is címvédő kézilabdacsapatot.

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, a női kézilabdacsapattal 2006-ban először megkötött szponzori együttműködés révén kitűnő partnerséget alapítottak.

“Erre a hosszútávú együttműködésre büszkék vagyunk” – tette hozzá.

Kiemelte, az idén 25 éves vállalat arra törekszik, hogy szerves része legyen a társadalomnak, a sporton, a kultúrán és a szociális területek támogatásán keresztül.

Győr, 2018. május 3. – Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke, Görbicz Anita csapatkapitány, Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere (b-j) az Audi Hungaria győri székhelyén tartott sajtótájékoztatójukon 2018. május 3-án. A járműgyártó újabb három évre írt alá névadó főszponzori szerződést a Győri Audi ETO KC-val, a vállalat már tizenkettedik éve támogatja a magyar bajnok és Bajnokok Ligája címvédő női kézilabdacsapatot. – MTI Fotó: Krizsán Csaba

Bartha Csaba klubelnök elmondta, hogy a csapat az Audi Hungariához hasonlóan elkötelezett a kiemelkedő teljesítmény mellett, s egy ilyen együttműködéssel a legjobb játékosokat lehet szerződtetni.

Hozzátette, bízik benne, hogy a következő években is komoly sikereket ér el az együttes.

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, minden magyar és győri büszke lehet a csapat teljesítményére, amihez a játékosokon és a stábon kívül olyan támogatók is kellenek, mint az Audi.

Az Audi Hungariával kötött együttműködés kezdete óta a csapat 11 Magyar Kupa győzelmet, kilenc bajnoki címet szerzett és háromszor nyerte meg a BL-t.

A jövő hétvégi, budapesti Bajnokok Ligája négyes döntőn kívül még három bajnoki mérkőzés vár májusban a Győrre.

Véget ért az idény a Győri Audi ETO cseh jobbszélsője számára

Súlyos bokasérülés miatt véget ért az idény Jana Knedlikova, a Győri Audi ETO KC cseh jobbszélsője számára, így a női kézilabda Bajnokok Ligája jövő hétvégi, budapesti négyes döntőjét is ki kell hagynia.

Knedlikova szerda este, a Ferencváros ellen 26-24-re megnyert bajnoki rangadó vége előtt nyolc perccel sérült meg, amikor egy vétlen helyzetben összefutott Nerea Penával.

A cseh játékos befutott a pályára, hogy csatlakozzon a győriek támadásához, az FTC spanyol légiósát pedig éppen lecserélték, ekkor találkoztak az oldalvonalnál. Az eset után Knedlikova a földre került, majd le kellett támogatni a pályáról.

“Az ellenfele lábára lépve aláfordult a bokája, és bokaszalag szakadást szenvedett. Törés a vizsgálatokon nem igazolódott. Konzervatív kezelés mellett nyolc hét pihenésre van szüksége. Most egy hétig fekvőgipszben lábadozik” – nyilatkozta a klub honlapján csütörtökön Balogh Péter csapatorvos.

A keretből Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk egyaránt súlyos térdsérülés miatt hiányzik a szezon hajrájában, mindketten műtét után gyógyulnak.

A BL négyes döntőjén kívül a Győrre még három bajnoki mérkőzés vár májusban.

(MTI / MTI Fotó: Krizsán Csaba)