Finanszírozási problémák miatt szerdától nem lesz sem Magyar Nemzet, sem mno.hu, sem Lánchíd Rádió – mindezt kedden délelőtt, közleményben jelentette be a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. valamint a Lánchíd Rádió Kft.

A Magyar Nemzet című napilapot Pethő Sándor Hegedűs Gyulával alapította 1938. augusztus 25-én. Az újság elsősorban a címlapon is Pethő Sándorra hivatkozik, akinek konzervatív, polgári hozzáállását követendő mintának tartja. A lap hozzáállása mindig a jelenkori politikai lehetőségeknek, helyzetnek megfelelően alakult. A Magyar Nemzet a hagyományos konzervatív értékrend alapvető fogalmait tekinti alapelvének, és ennek megfelelően igazodik a jelenhez – olvasható a Wikipédián.

A Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. életében 2015 februárját követően következett be fordulópont, mikor is Simicska Lajos összetűzésbe került Orbán Viktorral. Innentől, az úgynevezett G-napot követően a lap politikai irányultságát tekintve eltávolodott a Fidesztől és Orbán Viktortól, majd szépen lassan felsorakozott a Vona Gábor által vezetett Jobbik mögé és bőszen támogatta politikai tevékénységét.

A Fidesz-KDNP vasárnapi kétharmados győzelme után gyorsan lépett Simicska Lajos és szinte teljesen leépíti médiabirodalmának zászlóshajóit.

A Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. hivatalos közleménye:

„A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

Kiadó: Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Budapest, 2018.04.10.”

A Lánchíd Rádió Kft. hivatalos közleménye:

„A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10-én éjfélkor elhallgat a rádió adása.

Kiadó: Lánchíd Rádió Kft.

Budapest, 2018. április 10.”