Hatvanmillió forinttal támogatják a Szajki-tavak turisztikai fejlesztését

0
7

Csaknem 60 millió forint támogatással, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázati forrásából valósul meg a Vas megyei Hosszúperesztegen a Szajki-tavak mellett egy turisztikai fejlesztés, amelynek indítását szerdán jelentették be – közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a még az idén lezajló infrastrukturális fejlesztések hozzájárulnak a természetes fürdőhely évi 8-10 ezres látogatószámának bővüléséhez, a helyben elköltött jövedelem növekedéséhez.

Felújítják az úgynevezett hatos számú tavon található strandparti védműveket és a stéget, megújulnak a kiszolgáló létesítmény vizesblokkjai és a strand zuhanyai, a létesítmény parkjában pedig kialakítanak egy sétányt, amelynek mentén kerti bútorokat helyeznek ki és megépül egy strandröplabda pálya is.

V. Németh Zsolt kiemelte: Vas megyében az elmúlt évtizedekben elsősorban a termáltuizmus fejlesztése került előtérbe, de egyre népszerűbbek a természetközeli fürdőhelyek is, amelyek sokszor összekapcsolódnak az élénkülő horgászturizmussal.

(MTI)