Női kézilabda MK – Tizenharmadszor kupagyőztes a Győr

0
6

A Győri Audi ETO KC 13. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, mivel 27-23-ra legyőzte az Érd HC csapatát a vasárnap délutáni döntőben, a Papp László Budapest Sportarénában.

A bajnok győriek közül Tomori Zsuzsanna, Nora Mörk és Stine Oftedal, az érdiektől pedig Klivinyi Kinga hiányzott sérülés miatt.

Jobban kezdték a finálét az érdiek (0-3), több mint öt perc után született meg az ETO első gólja, de mivel a folytatásban hatékonyabbá vált a védekezése, a 21. percben átvette a vezetést a Győr (9-8). A továbbiakban is színvonalas volt a játék, a nagy küzdelemben egy gólnál nagyobb különbség egyik csapat javára sem alakult ki, a szünetben az Érd állt jobban (12-13).

A második felvonás elején Katarina Krpez Slezak vezérletével őrizte előnyét a Pest megyei együttes, sőt a 39. percben ismét három találat volt a különbség. Görbicz Anita három, illetve az érdiektől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez két góljával azonban hat perc alatt fordított a Győr (21-19).

Az egyik oldalon Cornelia Nycke Groot, a másikon pedig Kiss Nikolett pillanatai következtek, és amikor – az 56. perc elején – Anja Althaus is betalált, újra kettővel vezetett a Győr (25-23).

Újabb fordulatot már nem tartogatott a döntő, mivel az ETO a hajrában keményen védekezett, ezt kihasználva növelni tudta a különbséget, és megszerezte története 13. Magyar Kupa-elsőségét, ezzel az örökrangsor élére állt.

Budapest, 2018. április 1. – A kupagyőztes győri csapat a kézilabda női Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – Érd HC mérkőzés után a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 1-jén. A Győri 13. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, miután 27-23-ra legyőzte az Érd HC csapatát. – MTI Fotó: Czagány Balázs

Ambros Martín, a győriek vezetőedzője – aki az idény után távozik – a meccs után úgy fogalmazott, nagyon boldog, amiért csapata visszaszerezte a kupát, amit tavaly 12 év után elveszített.

“Nagyon elégedettek lehetünk, örülünk, hogy sikerült nyernünk, fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Remek csapatok jutottak a négyes döntőbe, az egész magyar kézilabdázás büszke lehet arra, ami az aréna falai között zajlott” – jelentette ki a spanyol tréner.

A döntőről elmondta, sok fejtörést okozott nekik az Érd, hiszen egészen az utolsó percekig kiélezett volt a küzdelem.

“Nem mondanám őket vesztesnek, nagyon közel voltak hozzánk és ahhoz, hogy nyerjenek, de kamatozott a tapasztalatunk, és az utolsó pillanatokban túl tudtunk lendülni a feszültségen” – magyarázta.

Ambros Martín hangsúlyozta, játékosai bíztak egymásban és a győzelemben, illetve fontos, hogy sok ilyen mérkőzést játszanak a szezonban, ez volt a sikerük kulcsa.

Görbicz Anita csapatkapitány úgy értékelt, látszott a fáradtság mindkét csapat játékosain, a végjátékban pedig – az addig fantasztikusan játszó – ellenfelük többet hibázott, a győriek védekezése pedig jobban működött.

Az Érd vezetőedzője, Szabó Edina kifejtette, nagyon szerettek volna nyerni és nagyon sokáig jól is tartották magunkat.

“Bánt a végjáték, mert nagyon bíztam benne, hogy ott tudunk maradni és csak a legvégén dől majd el. Bosszant, hogy sok labdát adtunk a Győrnek” – nyilatkozta.

Korábbi eredmények:

a 3. helyért:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 25-21 (11-14)

szombaton játszották:
elődöntők:
Győr-Ferencváros 30-29 (15-12, 25-25) – hétméteresekkel 5-4
Érd-Siófok 27-26 (9-11, 23-23) – hétméteresekkel 4-3