Az Egis Körmend a 32 pontos idegenbeli vereség után hazai pályán nagy csatában, 88-86-ra legyőzte az olasz bajnok Umana Reyer Venezia együttesét szerdán a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

Körmendi oldalon ezúttal is volt hiányzó, hiszen betegség miatt nem lépett pályára a csapat egyik legjobb légiósa, Andre Hollins, míg a betegségéből lábadozó Csorvási Milán csökkentett üzemmódban volt bevethető.

86-85-ös vendég vezetésnél, négy másodperccel a mérkőzés vége előtt támadhatott az MTE a győzelemért. Az utolsó szó, dobás nem másnak jutott, mint az egész FIBA Europe Cup legjobb triplázójának, Ferencz Csabának, aki a tőle megszokott precizitással hajtotta végre a rá bízott feladatot és ismét győzelemre vezette csapatát.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Elégedett vagyok, mert egy nagyon jó ellenfelet tudtunk legyőzni. Bár voltak hullámvölgyek a játékunkban, ma támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtottak a fiúk. Többnyire taktikusan és okosan játszottunk, s aminek nagyon örülök, hogy csapatként küzdöttünk, mert be akartuk bizonyítani, hogy az idegenbeli súlyos vereség csak egy kisiklás volt.

Walter De Raffaele: – Célunk a továbbjutás volt, ami nem forgott veszélyben. Gratulálok a Körmendnek, mert ma nagyon jól játszott. Tanulságos volt a mérkőzés számunkra, és hasznos is, mert minden játékosom kapott bizonyítási lehetőséget. (nso.hu)

Online statisztika FIBA statisztika   A mérkőzés felvétele

Az Alba Fehérvár kedden esett ki a nyolcaddöntőben, a Szolnoki Olaj és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pedig korábban, így a magyar csapatok számára befejeződött az EK-idény.

Ferencz Csaba 18 ponttal és 8 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez, a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóján, legyőzve az olasz bajnok Umana Reyer Venezia csapatát 88-86 arányban. Ferencz a FIBA Europe Cup idei sorozatának minden mérkőzésén dobott legalább egy triplát. (Fotó: Fotó: fiba.basketball (Jene Sándor))

Győzött, de kiesett a Fehérvár

Az Alba Fehérvár a 13 ponttal elvesztett első mérkőzés után hazai pályán csak kettővel győzött kedden a litván Juventus Utena ellen a férfi kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjében, így kiesett.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

nyolcaddöntő, visszavágó:

Alba Fehérvár – Juventus Utena (litván) 78-76 (25-21, 21-19, 17-18, 15-18)

Továbbjutott: az Utena, 163-152-es összesítéssel.

A magyar bajnok Litvániában már 29 pontos hátrányban is volt, végül csak 87-74-re kapott ki múlt szerdán. Ami a hétvégi bajnoki “főpróbákat” illeti, Dzunics Braniszlav együttese szombaton 89-82-re verte a vendég Atomerőmű csapatát, míg az Utena 104-92-re alulmaradt odahaza a Lietuvos Rytasszal szemben.

A fehérvári mérkőzésen a hazaiak igyekeztek minél gyorsabban ledolgozni hátrányukat, gyakorlatilag végig vezettek, ám a litvánok egyszer sem kerültek igazán nagy hátrányba.

A zárónegyed elején a magyar együttes hétpontos előnyben volt, de nem tudta leszakítani riválisát, amely az utolsó két percben már biztos lehetett abban, hogy továbbjut.