Az Egis Körmend kosárlabda csapata nagy különbségű, 32 pontos vereséget szenvedett az olasz Umana Reyer Venezia otthonában a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A mérkőzésre 150 MTE-szurkoló érkezett, aki kalandos úton tudtak a csarnokba bejutni és a mérkőzést megtekinteni.

A vasi gárda csaknem végig vezetett az első negyedben, aztán a velenceiek egy 10-0-ás rohammal elhúztak. A kemény hazai védekezés miatt Gasper Potocnik együttese a második szakaszban csak kilenc pontot hozott össze.

Fordulás után egyre jobban eltávolodott az ellenfél, és 60-41-nél már eldőlni látszott a mérkőzés. Az utolsó játékrészben csak az olasz győzelem mértéke volt kérdéses, a magyar csapat végül szinte kilátástalan helyzetbe került a körmendi visszavágó előtt, amelyre jövő szerdán kerül sor.

Mestermérleg:

Walter De Raffaele: – Negyven percen keresztül a megfelelő intenzitással játszottunk, remekül vittük végig a gyors indításainkat. Végig tartottuk a saját ritmusunkat, figyelmesen, jó hozzáállással kosárlabdáztunk. Mostantól a következő mérkőzésünkre koncentrálunk.

Gasper Potocnik: – Az első néhány percben ijedten játszottunk, aztán összeszedtük magunkat, különösen védekezésben. A támadásunk azonban akadozott és a Venezia elég jó ahhoz, hogy ezt folyamatosan megbüntesse. A második félidőben egyik játékelemben sem teljesítettünk a megfelelő szinten, puhák voltunk védekezésben és nem játszottunk csapatként. Az eredmény mindent elmond, de azt gondolom, tudunk ennél sokkal jobban játszani. (nso.hu)

Online statisztika FIBA statisztika  A mérkőzés felvétele

A mérkőzés visszavágója március 14-én, este 19.15-től lesz a DigiSport kamerái előtt.

A nyolcaddöntő másik magyar érdekeltségű mérkőzésén:

Juventus Utena (litván)-Alba Fehérvár 87-74 (29-6, 25-28, 15-20, 18-20)