Újabb nehéz feladat előtt a címvédő Honvéd

A listavezető Ferencváros otthonában elszenvedett vereség után újabb nehéz feladat előtt áll a címvédő Budapest Honvéd, amely a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában a második Videotont látja vendégül.

Supka Attila együttese a Groupama Arénában egy látványos mérkőzésen sokáig jól tartotta magát, végül azonban 5-2-re kikapott.

A Videoton vendégjátékára bizonyára szívesen emlékeznek a Bozsik Stadionban, ugyanis tavaly a pontvadászat zárófordulójában gyakorlatilag bajnoki döntőt játszott a két csapat, amelyet Eppel Márton góljával a kispestiek nyertek meg, s ünnepelhették 14. bajnoki címüket, 1993 óta az elsőt.

Az élen álló Ferencváros ezúttal a Diósgyőr vendége lesz, Debrecenben: Thomas Doll együttese jó formában ment a téli szünetre, majd ahogyan azt a Honvéd ellen bizonyította, hasonlóan tért vissza onnan. Aktuális ellenfele, a DVTK legutóbbi hat meccséből csak egyet tudott megnyerni.

A már negyedik Újpest – amely a hét közben a Magyar Kupában került előnybe a Paks ellen – ezúttal a sereghajtó, legutóbbi három mérkőzésén gól nélküli döntetlent elért Mezőkövesdet fogadja.

A 21. forduló programja, szombat:

Swietelsky Haladás – Vasas 17.00, v.: Berke
Diósgyőri VTK – Ferencváros 17.00, v.: Farkas Á.
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Paksi FC 17.00, v.: Kassai
Puskás Akadémia – Debreceni VSC 17.00, v.: Andó-Szabó
Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 17.00, v.: Vad II.
Budapest Honvéd – Videoton FC 19.30, v.: Bognár

Az MLSZ nem halasztja el a szombati fordulót

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a havas, hideg időjárás ellenére nem halasztja el az OTP Bank Liga szombati, 21. fordulóját. Az NB II-ben ugyanakkor a tíz vasárnapi meccs közül kilenc elmarad.

Az MLSZ honlapjának pénteki közleménye hangsúlyozza, nehézséget jelent a bajnoki meccsek megrendezése, hiszen az időjárást is le kell győzniük a csapatoknak, és ahol az átlagon felüli erőfeszítés sem bizonyul elégségesnek, “ott egyéni elbírálás alapján kell meghozni a racionális döntést a mérkőzés elhalasztásáról”.

Hozzáteszik, a havazás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt az MLSZ versenyigazgatósága két hete folyamatosan írásos és fényképes tájékoztatást kér a pályák állapotáról, hogy sportszerű döntés születhessen.

A közleményből kiderül, hogy az OTP Bank Liga szombati helyszínei közül négy rendelkezik pályafűtéssel, a kispesti Bozsik Stadionban és az újpesti Szusza Ferenc Stadionban pedig mindent megtesznek, hogy játékra alkalmas állapotba kerüljön a gyepszőnyeg szombatra.

“A versenybizottság nem tartja indokoltnak a teljes forduló elhalasztását, amellyel azt is kimondaná, hogy nem lenne mérkőzés ott sem, ahol esetleg alkalmasak a körülmények és a pálya minősége is a játékra” – derül ki a szövetség állásfoglalásából.

Mint kifejtik, a versenynaptár a bajnokságok végéig túlzsúfolt, de ahol esélytelen, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ott a két klub közösen kérelmezheti a versenyigazgatóságtól a halasztást.

A múlt héten egy Magyar Kupa-találkozó és egy NB II-es mérkőzés, ezen a héten pedig három kupamérkőzés maradt el a nagy havazás és a hideg idő miatt.

A másodosztályú klubok honlapjainak és közösségi oldalainak pénteki beszámolói szerint a vasárnapra kiírt 23. fordulóból mindössze egy mérkőzést, a Szolnoki MÁV FC-Szeged 2011 találkozót tudják megrendezni, a többi kilencet április 11-re halasztották.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a hétvégére kiírt 24 NB III-as meccs közül csak négyet tartanak meg az eredeti időpontban.