Az áprilisi országgyűlési választáson való aktív részvételre kérte hallgatóságát Kőszegen csütörtökön Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, magas részvételi arány mellett szerinte ugyanis lehetséges a kormányváltás.

A magyar választópolgárok többsége kormányváltást akar, a Jobbik pedig nem csupán a legerősebb ellenzéki párt, hanem valódi kormányváltó erő – mondta az eredetileg utcafórumnak meghirdetett, de az intenzív hóesés miatt egy vendéglátóhelyen megtartott választási rendezvényen, ahol országgyűlési képviselő-jelöltjük Rába Kálmán mellett kampányolt.

Kőszeg, 2018. február 22. – Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje (k) fórumot tart Kőszegen 2018. február 22-én. Jobbra Rába Kálmán, a Jobbik képviselőjelöltje. – MTI Fotó: Varga György

Arra kért mindenkit, hogy ne adjon a személyét és pártját lejáratni kívánó rágalmakra.

“Minden, amit rólam hallottak, hallanak vagy hallani fognak az nem igaz, nem vagyok Allah-imádó, nem akarom a nyugdíjasokat bántani és nem vagyok homoszexuális sem

– jelentette ki.

A pártelnök hangsúlyozta: a Jobbik mellett szól, hogy nem érintik politikusait a korrupciós botrányok, van szakmai alapokon nyugvó programjuk, az elmúlt nyolc évet ellenzéki szerepben töltve szerinte felkészültek a kormányzásra.

Vona Gábor hangsúlyozta: nem kívánják a kerítést lebontani, sőt azt az általuk régóta szorgalmazott határőrség felállításával erősítenék meg.

Elszámoltatást ígért a korrupciós ügyekben, román mintára fel kívánják állítani kormányra kerülésük esetén a korrupció ellenes ügyészséget és csatlakozni kívánnak az európai ügyészséghez is, zöld utat adva mindenfajta vizsgálódásnak.

Vona Gábor úgy fogalmazott:

“Magyarország többet érdemel, ha ennek az országnak egy olyan tisztességes kormánya lenne, amely nem lopja szét mindent, Kelet-Közép-Európa Svájca lehetnénk”.

Most azonban ott tartunk, hogy már a lengyelekkel, csehekkel és szlovákokkal sem vagyunk versenyképesek, a románokkal és bulgárokkal versenyzünk – jegyezte meg.

A kormányt tovább ostorozva kijelentette: a jelenleg hatalmon lévők elfojtanak minden vitát,

“Ebben az országban csak Orbán Viktorral szabad egyetérteni”

– tette hozzá.

Vona Gábor végül arra kérte 70-80 főnyi hallgatóságát, hogy a kormányváltás érdekében szólítsák meg azokat, akik elkeseredettek és bizonytalanok, győzzék meg őket arról, hogy lehetséges a változás és vigyenek el magukkal közülük szavazni 3-4 embert április 8-án.

Papírpénzutánzattal dobálták meg Vona Gábort Szombathelyen

Papírpénzutánzattal dobálták meg Vona Gábort, a Jobbik elnökét csütörtök este pártjának szombathelyi kampányrendezvényén – értesült az MTI helyszíni forrásokból.

A Fő téri utcafórumon, miután Vona Gábor 100-150 ember előtt ismertette pártja programját és már hallgatósága kérdéseire válaszolt, egy fiatalember Mennyi pénzt kapott a Jobbik Simicskától? felkiáltással egy köteg “30 ezüst értékű Simi bankót” dobot a pártelnök felé – írta meg a részleteket a Vaol.hu

Vona Gábor csütörtökön Kőszegen és Körmenden is kampányolt pártjának országgyűlési képviselőjelöltjei mellett.