Bana Tibor: Április 8-án kormányt válthatunk

0
7

Bana Tibor országgyűlési képviselő az elmúlt egy hónapban 62 kampányeseményt tartott a körmendi választókerületben, a pénteki a hatvanharmadik ilyen volt. Ígéretéhez híven mind a 127 településre ellátogat a választásokig.

A Jobbik körmendi választókerületi elnöke elmondta: utca- és kocsmafórumain, valamint hagyományos lakossági fórumain azt tapasztalta, hogy komoly esély van a kormányváltásra. Ehhez az kell, hogy április 8-án minél többen elmenjenek szavazni és a kormányváltó erő, a Jobbik listáját és jelöltjét támogassák minden településen, így Szentgotthárdon is.Bana Tibor kiemelte: a választókerületben élők jelentős része látja, hogy csak a Jobbikban van meg az elszántság, a hit, az egység és a szakmai háttér a Fidesz leváltásához. Nemcsak országos, hanem választókerületi programmal is rendelkeznek. A béruniós európai polgári kezdeményezéssel szoros összefüggésben a tisztességes megélhetést biztosító munkahelyek létrehozása és a falvak megtartó erejének növelése is a képviselő vállalásai közé tartozik. Szentgotthárdon is ígéretet tett arra, hogy egyéni képviselővé választása esetén többé nem lesz migránstábor a körzetben, sem Körmenden, sem Szentgotthárdon, sem másutt. Programpontjai között található a térfigyelő kamerák rendszerének kiépítése, bővítése a választókerület településein, valamint a szülészet-nőgyógyászat és az aktív belgyógyászat visszaállítása a körmendi kórházban. Az alsóbbrendű utak fejlesztése, a közösségi közlekedés előmozdítása, illetve a 86-os út mielőbbi négysávossá tétele Körmend és Szombathely, valamint Körmend és Szőce között szintén célja a képviselőnek, ahogy a 8-as út négysávosítása is. A Jobbik Vas megyei elnöke aláhúzta az Őrségi Nemzeti Park működésével kapcsolatos visszásságok megszüntetésének, a túlszabályozottság visszaszorításának fontosságát, majd végül, de nem utolsósorban a fideszes mutyik feltárását (pl. szentgotthárdi kézilabdacsarnok, fürdő) említette.

Bana Tibor az egyetlen esélyes ellenzéki jelöltként, V. Németh Zsolt kihívójaként száll harcba a körmendi választókerületben. Büszke arra, hogy a legaktívabb Vas megyei parlamenti képviselő volt ebben a ciklusban, mind a felszólalások, mind az önálló és nem önálló indítványok számát tekintve. A továbbiakban is tisztességes, lelkiismeretes munkát ígér a körzetben élőknek, akiket a jövőben egyéni képviselőként kíván szolgálni – ehhez kéri bizalmukat. Sajnálattal megjegyezte, hogy a bevándorlás kérdésében V. Németh Zsolthoz intézett nyílt levelére nem érkezett válasz, pedig sokan várnák a magyarázatot arra, hogyan érkezhetett az elmúlt években több mint 2 300 migráns Magyarországra.