Fotó: 9900.hu

A mély gödörben levő Egis Körmend vezetőedzője, Gasper Potocnik a mai napon lemondott posztjáról, a Jászberény elleni mérkőzésen ül le utoljára a csapat kispadjára.

A körmendiek a jól sikerült felkészülés után a bajnokságban és a nemzetközi kupában is eredményesen szerepeltek, és decemberben, a honi pontvadászatban a tabella élén álltak.

Aztán egyszer csak ez a helyzet varázsütésre megváltozott, zsinórban négy vereség következett és a csapat teljesítménye az értékelhetetlen kategóriába zuhant.

Potocnik mester bízik abban, hogy távozása után, a csapat el tudja érni kitűzött céljait.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Gasper Potocnik lemond posztjáról

Tisztelt Szurkolóink!

Csapatunk az elmúlt hetekben mély gödörbe került, amelynek következményeként három fájó, köztük két nagy arányú vereséget szenvedett el.

Ez érthető, hogy indulatokat kavar, kérdéseket vet fel mindenkiben, akit érint az Egis Körmend szereplése.

Különösen azt követően, hogy az együttes jól sikerült felkészülés után a szezont is jól kezdte minden fronton és eredményesen szerepelt. 9-1-gyel állt a bajnoki tabella élén, két selejtezőkör és négy meccs után már továbbjutott csoportjából a FIBA Europe Cup sorozatában és továbbjutásra áll az Alpok-Adria Kupában is.

Ezt követőn zsinórban négy vereség következett. Ennél a ténynél csak a jelentősen visszaesett csapatteljesítmény volt fájóbb.

A klub irányítói a szakmai stábbal és a játékosokkal közösen folyamatosan dolgoznak azon, hogy ez a tendencia megváltozzon, a csapat visszataláljon a korábbi jó útra.

A szakmai munka mellett egyéni és csoportos beszélgetések során igyekeztek megtalálni a visszaesés okait.

Nem csak a csapatért szorítók számára volt csalódás, a keretben és körülötte sem tölt el senkit örömmel mindaz, ami történt.

Vezetőedzőnk, Gasper Potocnik ebben a helyzetben úgy döntött, hogy a Jászberény elleni mérkőzés után lemond vezetőedzői posztjáról.

„Az elmúlt találkozókon látottak alapján joggal fogalmaztak meg kritikát a szurkolók a játékunkról, de azt garantálhatom, hogy mindenki úgy lépett pályára, hogy a legjobbját akarta hozni. Ez nem sikerült ugyan, de azóta is folyamatosan dolgoztunk azért, hogy vissza tudjunk térni a korábbi jó formánkhoz. Soha ekkora szüksége nem volt a csapatnak a külső támogatásra, mint ebben a helyzetben! Bízom abban, hogy ezt szombaton, a Jászberény ellen meg is fogják kapni. Azt eldöntöttem, hogy számomra ez lesz az utolsó mérkőzés az Egis Körmend kispadján.

Az elmúlt napok után azt gondolom, hogy ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a klub el tudja érni a kitűzött céljait. Semmilyen feszültség, probléma nincs köztem és a klub vezetése között, de úgy érzem, most ezzel a döntéssel tudok még inkább hozzájárulni az előrelépéshez.”