A sereghajtó Sopron sima, 25 pontos győzelmet aratott a vendég Egis Körmend felett a férfi kosárlabda NB I szerdai mérkőzésén.

Mestermérleg:

Sabáli Balázs: – A jó kezdés, a tizenegy-nullás rajt alapvetően meghatározta a mérkőzés menetét. Ettől megjött az önbizalom, és játékosaink az eddigi meccseken látottaknál jóval nagyobb energiát tudtak mozgósítani, főleg védekezésben. Szünetben megbeszéltük, hogy null-nullról indulunk, kaptunk már ki a Körmendtől huszonnégy pontos vezetésről. Mind védekezésben, mind támadásban igazi csapat voltunk, aki pályára lépett a maximumot adta, de ezt most gyorsan el kell felejteni. Három nap múlva újabb fontos meccs vár ránk Budapesten, azt is szeretnénk megnyerni.

Gasper Potocnik: – Először is gratulálok a Sopronnak, nem kérdéses, most ellenfelünk volt a jobb, megérdemelten nyert. Ugyanaz történt velünk, mint az előző mérkőzésünkön Székesfehérváron. Nagyon komolyan el kell gondolkodni és minél előbb megtalálni az okát, miért így játszunk mostanában és nem pedig úgy, ahogy a szezon elején. A vereségek után nyomás van a csapaton, de minél előbb meg kell találni a kiutat ebből a krízisből. (kosarsport.hu)

Online statisztika MKOSZ statisztika