A három légióssal felálló Egis Körmend 11 pontos győzelmet aratott a címvédő MBK Rieker Com-therm Komarno csapata ellen az Alpok-Adria Kupa első mérkőzésén.

A hazaiak öt játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni: Ferencz Csaba, Németh Ákos, Sebastian Koch, Steven Davis és Eric Fanning is hiányzott.

A körmendiek lendületesen kezdték a mérkőzést, már négy perc után 10 ponttal vezettek, amiből hét pont a negyed végéig megmaradt (25-18).

A második tíz percben a vendégek javuló játékot mutattak és közelebb is zárkóztak vendéglátójukhoz, de a vezetést nem tudták átvenni, így két pontos körmendi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok (35-33).

A nagyszünet után kiegyenlítettek a vendégek, de Bán és Wright vezetésével visszaállították a körmendiek a 10 pont feletti előnyüket, amit Horti révén a negyed végére 16 pontra növeltek (60-44).

A záró játékrészben is az MTE irányított, a vendégek próbálkozta felzárkózni, de a körmendi fiatalok lendülete csak nem lankad, és a szerdán 17. születésnapját ünneplő Érsek Marcell triplája után szólt is a jól megérdemelt vastaps. A végén már csak a különbség volt a kérdéses, a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben.

FIBA Statisztika: http://www.fibalivestats.com/u/AAC/689640/