A listavezető Videoton a címvédő Budapest Honvédot fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, tizedik fordulójában.

A székesfehérváriak éppen az előző körben veszítették el veretlenségüket, amikor 3-1-re kikaptak a Vasastól. Ennek ellenére megőrizték vezető helyüket a tabellán, de ötről négy pontra csökkent az előnyük.

A két együttes eddig 97 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, és 17 döntetlen mellett 46-szor a fővárosiak, 34-szer a fehérváriak nyertek. A Videoton pályaválasztása mellett 2009 tavasza és 2013 ősze között négyszer is győzött a Honvéd, azóta viszont mindhárom találkozót elveszítette, és ezeken még gólt sem szerzett.

Legutóbb Kispesten mérkőztek egymással a csapatok: a Honvéd 1-0-s sikerével zárult rangadó a bajnoki címről döntött az előző idény utolsó fordulójában.

Jelenleg – a Vasastól elszenvedett vereség ellenére – a Videoton van jobb formában, a fővárosiak ugyanis a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek.

A Debrecen-Puskás Akadémia mérkőzésen a legjobb formában lévő csapatok találkoznak: a felcsútiak 13, a hajdúságiak pedig 12 pontot szereztek az előző öt fordulóban.

A tabellán második helyezett, Magyar Kupa-címvédő Ferencváros a Diósgyőrt fogadja.