Mogyorósy-Kupa: Döntős az Egis Körmend

0
9

Ferencz Csaba és Eric Fanning ponterős játékának is köszönhetően 14 pontos győzelmet aratott az Egis Körmend, így bejutott a 12. Mogyorósy Szilárd Kupa döntőjébe.

A körmendiek válogatott játékosát, Ferencz Csabát Körmend város polgármestere, Bebes István köszöntötte a mérkőzés előtt és gratulált a kosárlabda Európa-bajnokságon nyújtott kiváló teljesítményért.

A végig férfias küzdelmet hozó mérkőzést a hazaiak nyerték a keményen játszó ukrán BK Khimik-OPZ Yuhzny ellen.

Mestermérleg: (Egis Körmend Facebook)

Gasper Potocnik: – Gratulálok a csapatomnak, mindenki a legjobbját adta ma. A csapat úgy játszott ma, ahogy én szeretném, ahogy azt vártam. Természetesen voltak hibáink, de ez még a felkészülési időszak, elégedett vagyok azzal, amit láttam. Pihennünk kell, hogy készen álljunk a holnapi döntőre, ami nagyon érdekes mérkőzés lesz. Remélem sikerrel tudjuk venni.

Az első mérkőzésen:

Banca Transilvania Cluj Napoca – KK Petrol Olimpia Ljubljana 90–93 (20–28, 24–18, 17–19, 29–28)
Legjobb dobók: Sakic 23/3, Kariniauskas 14/3, Török 13/3 ill. Battle 20/6, Morgan 19, Kastrati 14/3

A mérkőzés után a kisebb sérüléssel bajlódó Halász Ákos is nyilatkozott, melyet a klub Facebook oldalán tettek közzé:

“Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni ezt az edzőmeccset, egy nagyon erős csapat ellen játszottunk. Voltak még kommunikációs hibáink a játékban, de különösen a második félidőben már voltak olyan labdaszerzéseink, amelyekből sikerült gyors indításokat vezetni. Nagyrészt ennek is köszönhető a győzelem. A statisztikát ugyan még nem láttam, de úgy tűnt, hogy nagyon sok gólpasszunk volt, ami a csapatjátékról árulkodik. Remélem szombaton még jobbak leszünk! “