Mégsem maradt a szombathelyi Haladás Sportkomplexum felügyelőbizottságának elnöke a költségvetési csalás gyanújával három hónapja előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, ugyanis csütörtökön késő este a városi önkormányzat közgyűlésének zárt ülésén újra napirendre tűzték az ügyet és a korábbival ellentétes döntést hozott a képviselőtestület – tájékoztatta Lendvai Ferenc, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője az MTI-t a döntés után.

Elmondta, a szabályok lehetőséget adnak arra, hogy újra visszavegyék a már egyszer leszavazott napirendet, ebben az esetben ez történt.

Hozzáfűzte: Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester az előző döntésnél egyszerre szavaztatott a visszahívásról és a felügyelőbizottságba delegálandó jelöltekről, de egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget, így a visszahívást is tartalmazó javaslat egésze sem.

“Másodszorra viszont a polgármester külön tette fel a Czeglédy Csaba visszahívásáról szóló határozati javaslatot, ami már megkapta a többséget” – mondta.

Lendvai Ferenc közölte azt is: mivel új tagot továbbra sem sikerült delegálni a felügyelőbizottságba, úgy döntöttek, hogy a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak.


Korábban írtuk (23:10):

Felügyelőbizottsági elnök maradt Szombathelyen az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba

Egyik jelölt sem kapta meg a megválasztásához szükséges többséget, ezért a költségvetési csalás gyanújával három hónapja előzetes letartóztatásban lévő szocialista önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba maradt a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kht. felügyelőbizottságának elnöke – közölte a szombathelyi városi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője az önkormányzat zárt ülése után csütörtökön az MTI-vel.

Lendvai Ferenc elmondta: ellenzéki összefogás hiúsította meg Czeglédy Csaba visszahívását a felügyelőbizottság elnöki posztjáról.

Hozzátette, több jelöltről is szavaztak, köztük ellenzékiről is, de egyik jelölt sem kapta meg a szükséges szavazattöbbséget.

Lendvai Ferenc szerint az eredetileg három tagból álló, de két tagúra csökkent felügyelőbizottság Czeglédy Csaba kényszerű távolmaradása miatt működésképtelen, ezért újra kezdeményezni fogják a képviselő visszahívását.

A frakcióvezető szerint a felügyelőbizottság működésképtelensége közvetlenül még nem lehetetleníti el az önkormányzati cég napi működését.