Az Egis Körmend kosárlabda csapata augusztus 9-én orvosi vizsgálatokkal kezdte meg a felkészülést az előttük álló hosszú, többfrontos szezonra.

A napokban hivatalossá vált az is, hogy a honi szövetség, az MKOSZ hozzájárulását adja, hogy az Egis Körmend a következő szezonban részese lesz az Alpok-Adria Kupa elnevezésű nemzetközi sorozatnak.

“Tisztelt Sporttársak!

A részünkre eljuttatott kérelmükkel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy az MKOSZ hozzájárul a nemzetközi versenyrendszerben (Alpe Adria Cup) történő részvételükhöz, amennyiben az a magyar versenyrendszer lebonyolítását szakmailag és adminisztratív módon nem érinti hátrányosan!”

Az Alpok-Adria Kupában nincsenek fix mérkőzésnapok, így a mérkőzéseket az ellenfelekkel egyeztetett, tetszőleges időpontban lehet megrendezni, ami a hazai bajnokságot nem befolyásolja.

A körmendiek nem csak a hazai és az Alpok-Adria sorozatban mérettetik meg magukat, hanem a FIBA Europe Cupban is, ahol – az előző évektől eltérően – kétkörös selejtezőt kell játszaniuk.

A többfrontos szezonra mélyebb rotációval készülnek a vasi piros-feketék, ennek megfelelően érkezett Steven Davis, Justin Tuoyo, Eric Fanning, Marquis Wright, Andre Hollins, Halász Ákos és Bán Tibor. A csapat a válogatott elfoglaltságának eleget tevő Ferencz Csaba és Csorvási Milán kivételével együtt készül és hamarosan első felkészülési mérkőzését is lejátssza.

A szakmai vezetés kérésének megfelelően – élen Gasper Potocsnik vezetőedzővel – az edzéseket az ott dolgozókon kívül nem látogathatja senki sem a munka zavartalansága érdekében. Az első négy edzőmérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, az első nyilvános találkozó a szeptember másodikán rendezendő Levice (Léva) elleni mérkőzés lesz.

Az Egis Körmend összesen tíz edzőmérkőzést játszik, beleértve a Mogyorósy Szilárd Emléktorna találkozóit is.

Az eddig közzétett felkészülési mérkőzések az alábbiak:

augusztus 19., Hopsi Polzela, Körmenden
augusztus 23., Lasko idegenben
augusztus 26., Cibona Zagreb idegenben
augusztus 30., Cedevita idegenben
szeptember 2., Levice (Léva), Körmenden

A 12. Mogyorósy Szilárd Kupa programja:

Szeptember 15. péntek:
19:30: Egis Körmend – BK Khimik-OPZ Yuhzny (Juzsníj)

Szeptember 16. szombat:
17:00 vesztesek a 3. helyért
19:30 győztesek a Mogyorósy Szilárd Kupáért

A körmendiek első tétmérkőzésüket a FIBA Europe Cup első selejtező körében játsszák a svéd KFUM Boras Basket ellen:

Első mérkőzés, KFUM Boras Basket – Egis Körmend:
2017. szeptember 21. csütörtök, 19 óra

Visszavágó: Egis Körmend – KFUM Boras Basket
2017. szeptember 26. kedd, 18 óra