A sereghajtó a bajnokot fogadja

A sereghajtó Puskás Akadémiánál vendégeskedik a címvédő Budapest Honvéd a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 4. fordulójában.

A szombaton pályára lépő fővárosi együttes egy győzelemmel és két döntetlennel holtversenyben ötödik, s két pont a hátránya a listavezető Diósgyőrrel szemben.

A borsodi csapat úgy áll az élen hét pontjával, hogy eddigi mindhárom meccsét idegenben vívta. A DVTK akár az élen is maradhat, mivel a szombati programban az újonc, a tizedik helyet két döntetlennel és egy vereséggel elfoglaló balmazújvárosiak otthonában játszik.

A Diósgyőr mögött egyformán hat ponttal következő Vasasra és Mezőkövesdre nehéz feladat vár: előbbi – egy fegyelmi döntés következtében zárt kapuk mögött – fővárosi rangadót vív a nyolcadik Újpest vendégeként, míg utóbbi az európai kupaporondon egyedül állva maradt magyar együttest, az öt ponttal holtversenyben ötödik Videotont fogadja vasárnap.

A negyedik Ferencváros a szebb napokat látott, jelenleg utolsó előtti Debrecenhez látogat, és sikere esetén, amire jó esélye van, dobogós helyre kerülhet.

A kilencedik Paks, amennyiben győz, megelőzi szombati ellenfelét, a hetedik Haladást.

Mezőkövesden és Újpesten eredetileg 18 órakor kezdődött volna a mérkőzés, de a Magyar Labdarúgó Szöetség versenybizottsága hozzájárult – amint korábban a Paks-Haladás meccs esetében -, hogy a nagy hőség miatt két órával később, 20 órakor induljon csak útjára a labda.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

szombat:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Diósgyőri VTK 18.00, v.: Pintér
Paksi FC-Swietelsky Haladás 20.00, v.: Vad II
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 20.30, v.: Bognár

vasárnap:

Debreceni VSC-Ferencváros 18.00, v.: Szabó Zs.
Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 20.00, v.: Andó-Szabó
Újpest FC-Vasas 20.00, v.: Solymosi – zárt kapus