Közösségi szolgálat a katasztrófavédelemnél

0
18

Továbbra is népszerű a közösségi szolgálat a diákok körében. A héten a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon töltötték idejüket elméleti és gyakorlati képzéseken

Vas megyében a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat megszervezését és lebonyolítását a Vasi Diák Közösségi Szolgálattal együtt végzi a katasztrófavédelem. A Katasztrófavédelmi Közösségi Szolgálat első foglalkozására a 2016/17-es tanévben összevontan 2016. november 9-én került sor.

Ezt követően minden hónap harmadik hetében tudnak közösségi szolgálatot teljesíteni a katasztrófavédelem helyi szerveinél, amikor csoportbontásos foglalkozások keretében sajátítják el a számukra is izgalmas ismereteket. Ezen a héten a Katasztrófavédelmi Mobil Labornál szolgálatot teljesítők iparbiztonsági feladataival, valamint az ehhez technikai hátteret nyújtó Land Rover Defender típusú úgynevezett „KML gépjárművel” ismerkedhettek a diákok. Megtekinthették és kipróbálhatták az egyéni légzésvédelmi védőeszközöket, vegyi felderítő kézi eszközöket, sugárzásmérő készülékeket valamint környezetvédelmi ellenőrző állomást.