Fantasztikus MTE-nyitány a FIBA Europe Cupban

0
8

100 pontot dobva, hazai győzelemmel kezdett a Körmend

Az Egis Körmend hazai pályán legyőzte a belga Limburgot kedden a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup csoportkörének első fordulójában.

A vendégek a mérkőzés elején mintha az öltözőben maradtak volna, a Körmend egyszerűen kiütötte ellenfelét. Sem védekezésben, sem támadásban nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Egis Körmend – Hubo Limburg United (belga) 100-85 (28-11, 26-25, 26-28, 20-21)

Egis Körmend: Petty 15/6, Saddler 19/9, Ferencz 7/3, Loveridge 16/3, Allen 18/3. csere: Smith 17/6, Horti 8, Németh -, Oroszi -. Vezetőedző: Teo Csizmics

Hubo Limburg United: McClellan 9/3, Lasisi 17/9, Swing 17/6, Tuttle 12, Jansen 11/3. csere: Lemaire 3, Simons 16/12, Desiron -, Snyers -. Vezetőedző: Brian Lynch

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető >>>

A bajnoki bronzérmes körmendiek – akik jelenleg is az NB I harmadik helyén állnak – a válogatott keretbe behívott, jelenleg sérült Csorvási Milán nélkül álltak ki. Ennek ellenére 0-3-ról 9-3-ra, majd 21-5-re fordítottak, főként az amerikai Parrish Petty jeleskedett. A 17 ponttal megnyert nyitónegyedet követően feljött a belga bajnokságban legutóbb negyedik Limburg, de a nagyszünetben így is 54-36 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után Teo Csizmics csapata őrizte előnyét, ekkor már Devon Saddler volt a vasiak legjobbja, Lenzelle Smith pedig – aki tíz napja nem edzett – 12 pontnál tartott. A 80-64-ről induló zárószakaszban a belgák nagyon küzdöttek, de nem tudtak tíz ponton belülre kerülni, így a Körmend megérdemelt győzelemmel kezdte a nemzetközi szezont.

Teo Csizmics vezetőedző a lefújás után úgy vélekedett, nem egyszerű meccsen vannak túl.

“Száz százalékot próbáltunk nyújtani, nagyon motivált volt a csapat. Engem is meglepett, ahogy játszottunk. Azt hiszem, a nézők is élvezték a mérkőzést” – mondta a horvát tréner.

A körmendiek jövő kedden a francia Gravelines-hoz látogatnak.

A két vezetőedző a Nemzeti Sportnak is értékelte a mérkőzést:

Teo Csizmics: – Elszántan dolgoztunk az elmúlt napokban, s az elvégzett munka gyümölcsét learathattuk ezen a találkozón. Bár közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, de a látottak ellenére nem volt könnyű dolgunk. Az ellenfelünk jó játékerőt képvisel, keményen meg kellett dolgoznunk a sikerért.

Brian Lynch: – A hazai csapat sokkal agresszívebben játszott, elsősorban az első félidőben, ezért nagy hátrányba kerültünk. Később mi is felvettük ezt a ritmust, de 8 pontnál közelebb nem tudtunk zárkózni. Gratulálok a Körmendnek, sajnálom, hogy első nemzetközi mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk.

[poll id=”3″]

A mérkőzés felvétele: https://www.youtube.com/watch?v=mSKr1_7MtNk

Kép: FibaEurope Facebook