A diszkoszvető Kővágó Zoltán hetedik helye volt a legjobb magyar eredmény a riói olimpia szombati versenynapján. A magyarok az összesített éremtáblázaton 5 arannyal, 3 ezüsttel és 3 bronzzal a 11. helyen állnak.

Az atlétikában Kővágón kívül még két hétpróbázó, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia volt érdekelt, előbbi a nyolcadik, utóbbi a 16. lett.

Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárban, a vitorlázásban pedig Laser Radialban Érdi Mária lett 14. Férfi Laserben Vadnai Benjámin 33. A finndingis Berecz Zsombornak nem sikerült jól a szombat, 8 futam után 8. helyen áll, de így is jó esélye van a továbbjutásra.

A női vízilabda-válogatott 11-6-ra kikapott az Egyesült Államok csapatától, és a negyeddöntőben Ausztrália vár rá.

A tollaslabdázó Sárosi Laura 2-0-ra kikapott a kanadai Michelle Litől és kiesett.

Az amerikai férfi 4×100-as vegyesváltó nyerte a riói olimpia utolsó úszódöntőjét. A staféta tagjaként Michael Phelps megszerezte pályafutása 23. aranyérmét, míg az Egyesült Államoknak ez volt történelme 1001. ötkarikás elsősége. Az ezredik aranyérmet a női 4×100-as vegyesváltó szerezte egy fináléval korábban.

A Puerto Ricó-i Monica Puig történelmi aranyat nyert: ő az ország első ötkarikás bajnoka, miután a női tenisztorna döntőjében legyőzte a német Angelique Kerbert.

Nem múlt el a nap világcsúcs nélkül: pályakerékpárban a női csapat üldözőversenyben 4:10.236 perces világcsúcsot repesztett a címvédő brit négyes, ezzel nagyon simán legyőzte a világbajnok amerikai kvartettet.

Az orosz atléták közül utolsóként a távolugró Darja Klisinát is kizárták az olimpiáról, miután új bizonyítékok kerültek elő a szisztematikus orosz doppingolást feltáró úgynevezett McLaren-jelentéssel kapcsolatban, amelyek őt is érintik.

Egy tragédia is beárnyékolta a napot: meghalt a francia teniszválogatott fizioterapeutája, Patrick Bordier, halálát szívleállás okozta az olimpiai faluban.

A szombati magyar mérleg

A magyar versenyzők szombati eredményei a riói olimpián:

ATLÉTIKA

férfi diszkoszvetés: Kővágó Zoltán 7.
hétpróba: Zsivoczky-Farkas Györgyi 8., Krizsán Xénia 16.

EVEZÉS

férfi egypár: Pétervári-Molnár Bendegúz 14.

TOLLASLABDA

női egyes, csoportmérkőzés: Michelle Li (kanadai)-Sárosi Laura 2-0, Sárosi kiesett

VITORLÁZÁS

Finndingi: Berecz Zsombor 8 futam után 8. helyen áll
férfi Laser: Vadnai Benjámin 33.
női Laser Radial: Érdi Mária 14.

VÍZILABDA

női csoportmérkőzés, 3. forduló: Egyesült Államok-Magyarország 11-6

Fotó: Czeglédi Zsolt (MTI)