A Körmendi Darts Club januári hivatalos megalakulása óta számos sikert ért el és a fejlődése töretlen. Jelenleg 26 taggal rendelkezik az egyesület és egyre többen érdeklődnek a sportág iránt. Több vendéglátóhelyen is megtalálhatóak már a táblák, sőt valahol 2-3 tábla is várja a dartsosokat.

Biró Gyulával, a Körmendi Darts Club elnökével beszélgettem.

Egyelőre még nincs saját clubhelyiségünk, de a munkálatok már folynak és talán pár hét múlva elfoglalhatjuk az új bázisunkat. Itt szeretnénk majd több amatőr illetve utánpótlás korosztályú versenyt is szervezni, itt tartanánk az edzéseinket illetve fiatalokkal és dartsozni akaró amatőrökkel akarunk komolyabban foglalkozni, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a szeretett sportunk. Játékosaink stabilan az élmezőnyben helyezkednek el az egyéni pontszerző versenyeken és a csapat vezeti az NB III Nyugat-Dunántúli régió bajnokságát és már csak egy forduló választ el minket a budapesti rájátszástól, ahol a feljutás lesz a cél. A 2016. május 27-i ligafordulón megszületett az eddigi legnagyobb egyéni siker, Halmosi Tamás révén, aki az NB II-ben és országos egyéniben kiválóan teljesítő játékost is legyőzve megszerezte a tornagyőzelmet. Végig kiválóan teljesítve és magabiztosan több 100+-os kiszállóval a nap végén, büszkén állhatott a dobogó tetejére.

Mire számíthatunk a közeljövőben?

Javában dübörög a Városi Bajnokság, melynek elérkeztünk az utolsó szakaszához és lassan kialakul a végső sorrend, hogy kik állhatnak a június 11-i döntőn a színpadon és küzdhetnek meg a III. bajnoki címért. 36 nevező vágott neki a küzdelemnek, ami február végén kezdődött és a jövő szombati döntőn zárul le, egy egész napos rendezvény keretében. Óriáskivetítővel, kétkamerás közvetítéssel, büfével, bevonuló zenékkel, jelmezversennyel illetve az este lezárásaként 22:00-tól egy óriási bulival várjuk a szurkolni és szórakozni vágyókat. A nap folyamán folyamatosan figyeljük a jelmezbe öltözött szurkolókat és a döntő mérkőzés előtt a 10 legjobbat színpadra hívjuk és díjazzuk őket. 13:00-tól kezdődnek a mérkőzések a Körmendi Művelődési Központ nagytermében, ahol a legjobb 8 játékos méri össze az erejét. Megpróbáljuk megteremteni a TV-ben látható PDC hangulatot, ami tavaly már hatalmas sikert aratott és idén sem okozunk csalódást, egy óriási show lesz. Kihelyezünk egy szabad darts táblát, ezért bátran hozhatja mindenki a nyilait, akinek nincs, de szeretné kipróbálni a játékok, ne csüggedjen, mert biztosítunk számukra is játékszert. A döntő után pedig kezdetét veszi a Darts-Party hajnalig, ahol Burka Zsolt „BURI” szolgáltatja a jobbnál jobb zenéket. A Darts rendezvényre természetesen ingyenes a belépés, kizárólag az esti bulira kell jegyet váltani.

Szeretettel várunk mindenkit és a 180 legyen velünk! Game On!