Közel két hónapig dolgozott a Kék Sünik ULC U-9-es csapatának kis közössége a szülőkkel és az edzővel karöltve, hogy a „Nem vagyunk mi kispályások!” elnevezésű szurkolói pályázat díjazottja lehessen. Király Nóra – Újbuda alpolgármester asszonya- annak apropóján szólította meg az ország óvodásait, iskolásait és a velük dolgozó pedagógusokat és edzőket, hogy labdarúgóink 44 év után rangos megmérettetésen, EB-n vehetnek részt. Arra kérte a gyerekeket, mutassák meg, hogyan szurkolnának a válogatottnak. Ezt örökítsék meg videó formájában, hogy eljuttathassa a magyar válogatotthoz.

Április 1-jén osztotta meg Szakasics Zoltán edző csapatával a lehetőséget, amit a szülők és gyerekek nem gondoltak áprilisi tréfának. Néhány alkalom után megszületett a pályamunka váza, amit lelkes alkotómunka követett. A jó hangulatú próbák, hangszerkészítő foglalkozások, videófelvételek sora még közelebb hozta egymáshoz a már amúgy is összetartó kis csapat tagjait. A pályamunka „csak” különdíjat kapott a zsűritől, ami a tárgyjutalom mellett azt jelentette, hogy meghívást kapott a csapat az I. Újbudai Focimajálisra május 22-re, hogy élőben is előadhassa szurkolói versét.

Egy budapesti utazás nem kis anyagi terhet jelentett volna a családoknak, mert szerencsére ez a hónap bővelkedett nagy megmérettetésekben a kis focisták számára, ami sok utazás finanszírozásával járt. Így a gyerekek nevében a város cégeit és vállalkozóit szólították meg, hogy anyagi hozzájárulással segítsék hozzá a csapatot ehhez az élményhez. Köszönet illeti az alábbi támogatókat önzetlen segítségükért: Tutitextil KFT, Viola Illatszer, Boldizsár Trans KFT, Vasi Energie KFT Sport 36, Fitt Stúdió, Simon Hajszalon, Nyugat -MÉH Kereskedelmi KFT, Fornetti – Joó Gyula, Orbán Gyuláné – Kozmetika, Marics Tibor.

A rendezvényre minden pályázó kis focista és családja elutazott. A gyerekek szerepeltek a majális színpadán, részt vettek a sportos ügyességi feladatok megoldásában, amiért ajándék járt. Megtisztelte jelenlétével a szervezőket és a gyerekeket többek között Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Hrutka János egykori labdarúgó, Horti Gábor sportriporter, Baumgartner Zsolt volt autóversenyző, Borbély Zoltán egykori sportriporter, kormányszóvivő. A legnagyobb élményt a fiúknak mégis két jelenlegi válogatott- Nagy Ádám és Stieber Zoltán – személye jelentette. Rendkívüli empátiával, türelemmel fordultak a gyerekek felé dedikáltak, fényképezkedtek.

A gyerekek és szüleik rengeteg élménnyel gazdagodva, boldogan utaztak haza a nagy sikerű rendezvényről. Reméljük a magyar labdarúgó válogatott is hasonló örömmel fog hazaérkezni a labdarúgó Európa Bajnokságról.

HAJRÁ MAGYAROK!