A mai napon Horti Bálint, a Pécs volt játékosa aláírta 1+1 éves szerződését az Egis Körmend csapatával. Ennek apropóján készített a vasi csapat hivatalos oldala interjút a 4-es és 5-ös poszton is bevethető játékossal.

Mi motivált arra, hogy Körmendre igazolj?

Nagyon fontos motiváció volt számomra, hogy a csapat rendszeresen indul nemzetközi kupában és erre már jelezte szándékát ősztől is. A korábbiaknál nagyobb kihívást is jelent számomra a körmendi felkérés. És persze fontos tényező volt, hogy láttam, Teo Csizmics milyen jó munkát végez, rendet, fegyelmet tart, erre is kíváncsi vagyok belülről.

Milyen szerepre számítasz, mire készülsz a következő szezonban?

Az öt légiós valószínűleg a következő szezonban is meg fogja kapni a játékperceket, nekem az lesz a dolgom, hogy pihentessem őket, kiegészítsem a csapat játékát. Ha kell, faultot üssek, harcoljak és az üres helyzetet bedobjam. Nyilván elsősorban kiegészítő ember leszek. Ha nem is ugrok túl nagyot, de mondhatom, hogy fizikális játékos vagyok. Súlyban, erőben felveszem a versenyt az ellenfelekkel. Nem vállalok felesleges dobásokat, és ha kell, akkor vetődök a labdáért. Ezzel mindenképpen segíthetem a csapatot.

Hogyan telik a nyarad, az első körmendi felkészülés előtt?

Most a B33-mal készülődök, kondizok a nyáron, futok is természetesen. Nem lesz eseménytelen ez az időszak sem, aztán jöhet a közös munka!